Attentmand skudt ned under machete-angreb på soldater

En mand er skudt i forbindelse med, at han angreb to militærfolk med en machete i det centrale Bruxelles.

Udgivet Opdateret

Opdatering: En mand er blevet skudt og dræbt i Bruxelles, da han forsøgte at angribe to militærfolk med en machete. Det skriver den belgiske tv-station RTBF. Oplysningen er bekræftet af den belgiske anklagemyndighed.

Gerningsmanden overlevede i første omgang skuddene, men er siden død af sine skader, oplyser anklagemyndigheden.

I samme ombæring er det oplyst, at myndighederne ikke kender til, at gerningsmanden har forbindelser til terroristiske miljøer. Navnet på gerningsmanden er ikke kendt.

– Med den identitet vi har nu, er det en 30-årig mand, der ikke er kendt på forhånd for terroraktiviteter, udtaler en talskvinde for anklagemyndigheden.

Oprindelig artikel: En mand er blevet skudt i Bruxelles, da han forsøgte at angribe to militærfolk med en machete. Det skriver den belgiske tv-station RTBF. Oplysningen er bekræftet af den belgiske anklagemyndighed.

Gerningsmanden har i første omgang overlevet skuddene, men er i en kritisk tilstand, oplyser anklagemyndigheden.

I samme ombæring er det oplyst, at myndighederne ikke kender til, at gerningsmanden har forbindelser til terroristiske miljøer. Navnet på gerningsmanden er ikke kendt.

– Med den identitet vi har nu, er det en 30-årig mand, der ikke er kendt på forhånd for terror-aktiviteter, udtaler en talskvinde for anklagemyndigheden.

Ifølge RTBF var den machete-angribende mand af somalisk afstamning. Han skal ifølge tv-stationen have råbt “Allah Akhbar”(Allah er stor, red.), før han angreb de to militærfolk.

TV-stationen skriver også, at de to militærfolk har fået skader på hænder og ansigt, men at det ikke udgør alvorlige skader.

Politiet har efter angrebet sat en større afspærring af området op.

– Hændelse i Bruxelles. Militæret har neutraliseret et individ. Situationen er under kontrol, skriver det belgiske indenrigsministeriums CrisisCenter Belgium på på det sociale medie Twitter.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS