Audi’er kører også med snydesoftware

Volkswagen-skandalen breder sig nu til øvrige af koncernens bilmærker. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Forureningsskandalen hos Volkswagen breder sig nu til andre bilmærker.

2,1 millioner Audier er således udstyret med den snydesoftware, som moderselskabet Volkswagen Group har brugt til at sløre forureningsniveauet. Det fortæller en talsmand fra Audi til Reuters.

Godt 1,4 millioner Audier kører rundt i Vesteuropa med de såkaldte EU5-motorer, hvori Volkswagen har indbygget en software, der har gjort det muligt at snyde i forureningstests.

Alene i Tyskland kører 577.000 biler rundt med programmet, mens tallet i USA er omkring 13.000 biler. De berørte modeller er Audi A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 og Q5.

Det er stadig uvist, om de to millioner Audier er en del af de 11 millioner dieselbiler fra Volkswagen, som har snydeprogrammet installeret.

Ifølge den europæiske miljøorganisation Transport & Environment er det ikke kun i Volkswagens dieselbiler, der bliver snydt med forureningsniveauet.

Organisationen har eftersigende beviser for, at nye bilmodeller fra Mercedes, Volkswagen og BMW bruger mere benzin, end laboratorietestene viser, skriver Reuters. Dermed breder skandalen sig nu også til benzinbiler.

Nyhederne kommer samme dag, som bestyrelsen i Volkswagen Group har suspenderet flere af sine udviklingschefer. Ifølge Reuters er det både chefer fra hovedmærket VW, Audi og Porsche, som er blevet suspenderet.

Ifølge Svenska Dagbladet lægger den tyske regering nu hårdt pres på Volkswagen. Regeringen kræver, at bilproducenten senest 7. oktober fremlægger en handlingsplan, som blandt andet skal redegøre for forløbet med de millioner af biler, der har softwaren installeret.

Powered by Labrador CMS