Avocado-kup: Tre mænd stjæler avocadoer for 2 millioner

Mændene solgte den stjålne frugt, der hvor de havde stjålet den.

Det er en helvedes masse avocadoer.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Tre gårdmedarbejdere er blevet anholdt i, hvad politiet kalder “avocado-kuppet”.

De tre mænd fra Californien har stjålet avocadoer for to millioner kroner fra deres arbejdsplads. Det skriver Los Angeles Times.

“Alle elsker avocadoer.”

Mændene er alle sammen blevet tiltalt for stortyveri af frugt og er lige nu varetægtsfængslet imod en kaution på 1,7 millioner kroner. De blev anholdt onsdag. Det skriver CBS News.

Politiet begyndte at efterforske sagen, efter de fik et tip i maj om, at de tre mænd stjal og solgte avocadoer ulovligt fra en gård i byen Oxnard. Gården har beregnet deres avocado-tab til to millioner kroner.

– Vi tager den her slags tyverier alvorligt. Det er et vigtigt produkt her i Californien, fortæller sergenten John Franchi og fortsætter:

– Alle elsker avocadoer.

Urdkonkurerede deres arbejdsplads

Alle tre mænd havde arbejdet på gården i flere år, da gården ændrede sin salgsstrategi. Førhen skulle kunder selv hente de avocadoer, de havde bestilt på gården. Men nu begyndte gården selv at levere paller af frugten til sine kunder.

Men nogle af kunderne havde ikke fået beskeden og blev ved med at hente deres avocadoer på gården. Det var her, de tre mænd så en mulighed for at tjene nogle ekstra penge. De udtænkte derfor en plan, hvor de solgte gårdens avocadoer og puttede pengene direkte ned i deres egne lommer.

Ifølge gårdens ejer, Steve Barnard, er kasser og dele af paller med avocadoer blevet stjålet og solgt ud af bagdøren på gården. Normalt koster en kasse med californiske avocadoer 330 kroner. Men de tre mænd solgte en kasse for omkring 130 kroner, altså langt under markedværdien.

Kunder advarer gården

Barnard fandt til sidst ud af svindlen fra nogle af kunderne, der mente noget var galt. Samtidigt lagde revisorerne mærke til at regnskabet ikke passede. De tre mænd var også blevet fanget på overvågningsvideo, hvor de solgte frugten ulovligt.

– Jeg tror, de blev grådige og troede, de var skudsikre, siger Barnard.

Avocadoer er lige i øjeblikket eftertragtet. I 2015 eksporterede Californien avocadoer for 166 millioner kroner. Barnard har planer om at forøge sikkerheden på gården. Avocado-tabet bliver heldigvis dækket af forsikringen.

Powered by Labrador CMS