Bagedyst-finalist stolt over kage-samarbejde

Victoria Askjær, der var en af finalisterne ved Den store bagedyst 2019, har udviklet en velgørenhedskage.

Udgivet Opdateret

Selv om Den store bagedyst forlængst er gået på hæld, så har deltagerne fra 2019 stadig hænderne godt begravet i kagebageriet.

I forbindelse med Danmarks Indsamling er sidste års finalist Victoria Askjær medudvikler på en helt særlig kage, der skal sælges i landets Konditorbager-butikker. For hver solgte kage går der fem kroner til indsamlingen.

Artiklen fortsætter efter videoen

For Victoria Askjær har samarbejdet været rigtigt spændende.

Bad om hjælp

Fra bagerbutikken Konditorbager var der et ønske om, at få Den store bagedyst-finalisten med ombord i udviklingen af velgørenhedskagen.

– Jeg blev ringet op og fik at vide, at Konditorbager havde brug for min hjælp til at udvikle en Danmarkskage til Danmarks Indsamlingen, siger hun til Newsbreak.dk.

Tilbuddet gjorde hende stolt, men hun var også spændt på samarbejdet.

– Først tænkte jeg, at jeg var meget stolt, men så gjorde jeg mig også tanker om, hvordan man kvalitetssikre en kage, der skal sælges i 50 butikker landet over, siger hun.

Hun forklarer, at da kagerne skal masseproduceres foregår produktionen af kagen ikke helt, som når Victoria Askjær står i sit eget køkken. Men kagen er mere end godkendt af den tidligere bagedystdeltager.

Fandt på kombinationen

Det er jo ikke Victoria Askjær selv, der står for at bage alle kagerne selv, men det er hende, der har fundet på smagen af kagen i samarbejde med Konditorbager.

– Jeg stod faktisk og var i gang med at bage en kage, der mindede meget om i smagen, og så tænkte jeg, at den smagte jo godt, siger Victoria Askjær.

Kagen består af en mazarinbund penslet med fin mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme, omkredset af en hvid chokolademousse lavet på den fineste hvide belgiske chokolade. På toppen er kagen pyntet med marengstoppe, den samme hvide belgiske chokolade som i moussen og strimler af citronskal.

For hver solgte kage går fem kroner til Danmarks Indsamlingen, der i år har fokus på børn på flugt.

Håber på flere tusind

Velgørenhedskagen sælges i butikkerne fra den 20. januar, og dér skal Victoria Askjær på jagt efter en Konditorbager.

– Vi har ikke en Konditorbager her i Viborg, men jeg skal da lige ind og lure. Der er jo også sat plakater og sådan noget op, siger Victoria Askjær grinende.

Det forventes, at salget af kagerne vil indbringe omkring 200.000 kroner. Det endelige beløb vil formentlig blive afsløret ved liveshowet til fordel for Danmarks Indsamlingen den 1. februar.

Powered by Labrador CMS