Bander hærger og sætter by i undtagelsestilstand

Helsinge har i den senere tid oplevet stor uro i byen. Nu har politiet fået nok.

Udgivet Opdateret

Bander i Helsinge. Måske ikke lige det, borgerne i byen drømmer allermest om. Det er dog et faktum, at byen den senere tid har været plaget af netop det problem. Og hvad det kaster af sig af ubehageligheder.

Overfald, bander, rockere, beskyttelsespenge. De ord har i den senere tid været knyttet til den nordsjællandske by Helsinge, hvor sammenstød mellem rivaliserende bander, angiveligt Mongols og Gremium, har været en del af gadebilledet i byen.

Nogle af episoderne har vi samlet i galleriet over artiklen.

Det har nu fået politiet til at sige, at “nok er nok”.

Onsdag gav det så pote, da Nordsjællands Politi gik i aktion.

– Vi fik anholdt fire personer, siger Henrik Suhr, pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Tre af de personer blev anholdt onsdag aften i Østergade.

Ved ransagningen blev der fundet både våben og narko og andre ikke nærmere specificerede ulovlige genstande.

Se mere video hos Local Eyes.

De tre mænd er i alderen 22, 24 og 31 år og fra Hillerød, Frederiksværk og Helsinge.

I samme forbindelse blev der andet steds foretaget anholdelse af en 25 årig mand fra Hillerød, der også blev taget med på stationen.

– Nu skal de alle i grundlovsforhør. Den første klokken 10.30 – de tre andre klokken 13.30, siger Henrik Suhr.

Det er Henrik Suhrs opfattelse, at anholdelsen af de fire personer gerne skal dæmme op for den sidste tids ballade i Helsinge.

– Vi arbejder selvfølgelig stadig benhårdt på at få det hele løst, siger han.

Onsdag var også dagen, hvor en gruppe jagtede en person med baseballkøller.

2. april skete et overfaldt på en tankstation i Skærød, hvilket kunne have noget at gøre med de rivaliserende bander i Helsinge.

– Det vil jeg hverken be- eller afkræfte, siger Henrik Suhr.

Visitationszone

Mandag blev der i Helsinge – på baggrund af den seneste tids hændelser mellem rivaliserende bander i Helsinge – indført visitationszone. Det oplyser politikredsen i både en pressemeddelelse og på Facebook.

Visitationszonen gør, at politiet ” i perioden kan foretage stikprøvevise besigtigelser af personers legeme samt undersøgelser af tøj og andre genstande, herunder køretøjer, i visitationszonen med henblik på at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben,” som der står i pressemeddelelsen.

– Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne. Erfaringen fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder. Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om, siger chefpolitiinspektør i Nordsjællands politi, Magnus Andresen i pressemeddelelsen.

Visitationszonen trådte i kraft mandag 3. april klokken 15.00.

Er den så ophævet nu?

– Nej, den opretholdes i fire uger, siger Henrik Suhr.

I pressemeddelelsen kan man også læse, at der i byen florerer et rygte om, at nogle forretninger skulle være blevet “bedt” om at betale beskyttelsespenge til lokale grupperinger.

– Vores billede er, at der er tale om et enkeltstående tilfælde, men det er vigtigt for os at få et mere præcist indtryk af, hvordan de erhvervsdrivende oplever situationen. Desuden vil vi gerne orientere om, hvordan vi ser på udviklingen, og hvordan man bedst forholder sig, hvis man skulle blive udsat for krav om betaling af beskyttelsespenge, siger Magnus Andresen.

I galleriet over artiklen kan du se nogle af episoder fra de seneste dage.

Powered by Labrador CMS