Bander har sluttet fred

Trods forlydender om fred er Københavns Politi fortsat på stikkerne.

Udgivet Opdateret

En 20-årig mand mistede 29. september livet, da han blev skudt i den frisørsalon i Brønshøj, han arbejdede i.

Skuddrabet var ifølge Københavns Politi relateret til en bandekonflikt mellem på den ene side en gruppering, der hovedsageligt holder til på Nørrebro og i Nordvest, og på den anden side to grupperinger, der hovedsagelig hører hjemme i henholdsvis Tingbjerg og Sjælør.

Derfor har politiet over den seneste tid intensiveret indsatsen mod banderne.

Nu er der dog forlydender om, at konflikten ikke længere er “varm”. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Fortsætter indsatsen

At der tilsyneladende er røget fredspibe i bandemiljøet får dog ikke politiet til at slappe af:

– Det er selvfølgelig glædeligt, hvis de stridende parter har indgået en aftale om fred. Men vi ved af erfaring, at aftaler mellem grupper af kriminelle bander kan være skrøbelige, og derfor holder vi trykket i områderne for at sikre, at der er lagt låg på konflikten, siger ledende politiinspektør for efterforskningsenheden hos Københavns Politi, Poul Kjeldsen.

Derfor vil politiet fortsat føre skærpet tilsyn i områderne Tingbjerg, Sjælør, Nørrebro og Nordvest, hvor de implicerede grupperinger hovedsageligt holder til.

Holder skruen stram

Konflikten er – trods forlydenderne om, at der er sluttet fred – fortsat registreret hos politiet som en igangværende bandekonflikt.

Det betyder, at man fortsat kan udnytte de skærpelser, lovgivningen giver.

Bandemedlemmer, der begår kriminalitet i forbindelse med en igangværende konflikt, risikerer op til en fordobling af deres straf. Fængslede medlemmer fra involverede grupper kan desuden nægtes udgang fra fængslet under verserende konflikter.

Powered by Labrador CMS