Bankboss klar med en halv million til LA

Anders Samuelsen, Liberal Alliance. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Avisannoncer, TV-reklamer og storstilede politiske kampagner koster som bekendt mange penge.

Derfor vækker den politisk gestus, som administerende direktør i Saxo Banks, Lars Seier Christensen, har kastet sig ud i på Facebook, glæde hos Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA). På Facebook lover bankdirektøren nemlig op til 500.000 kroner til partiet, han åbenlyst støtter. Han vil give 20 kroner for hver støtte på 200 kroner, der kommer ind til partiet via mobilbetalingssystemet Mobile Pay i løbet af søndagen. Dog maksimalt op til en halv million kroner. Anders Samuelsen forklarer, at pengene rammer på et tørt sted.

»Det er en god håndsrækning, hvis det lykkes at få røvet bankdirektøren for 500.000 kroner. Penge er vigtige i en valgkamp. Vi har tre uger til at få kommunikeret og nuanceret vores budskab. Vi har lige som alle andre partier behov for at annoncere,« siger han og peger på, at pengene skal bruges til at få budskabet om en mindre offentlig sektor bredt ud.

»Vi tager tyren ved hornene og siger, vi har behov for en lidt mindre offentlig sektor for at give skattelettelser,« siger han.

Liberal Alliance er flere gange blevet skudt i skoene, at partiet er for tæt forbundet med banken. Samtidig bebudede Liberal Allance for godt et halvt år siden, at partiet nu så småt skulle til at stå alene uden støtten fra Saxo Bank.

Anders Samuelsen frygter dog ikke, at der kan være en boomerang-effekt ved håndsrækningen fra banken. Han garanterer, at der ikke følger nogle politiske ønsker med bankens støtte.

»Støtten fylder ikke på samme måde, som den gjorde til at begynde med. Vi har været glade for støtten og står ved den. Der har aldrig nogensinde fulgt et politisk ønske med,« siger han.

I 2007 var Saxo Bank med til at sparke Liberal Alliance i gang som nyt parti.

Powered by Labrador CMS