Banker og ejendomsmæglere betaler hinanden penge for kunder

Arkivfoto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

Det er ikke usædvanligt, at ejendomsmæglere og banker henviser kunder til hinanden. Men Forbrugerrådet Tænk er kritisk over for vennetjenesten, fordi det kan gå ud over rådgivningen, skriver Jyllands-Posten.

»Der er jo ikke tale om uvildig rådgivning, når bankrådgiveren godt ved, at hans filial tjener penge, hvis han sender kunden hen til en bestemt ejendomsmægler,« siger Morten Bruun Petersen, som er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, til Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten giver for eksempel Danske Bank op til 7.000 kroner til Homes ejendomsmæglere for at få henvist en kunde. Omvendt får Danske Bank fem procent af ejendomssalæret, hvis der bliver sent en kunde den anden vej.

Ligeledes anbefaler Nordea sine kunder til at vælge Danbolig, når de skal købe eller sælge bolig, men banken oplyser, at der ikke er nogen økonomisk aftale, når banken sender en kunde videre.

Nykredit siger til avisen, at det måske er tid til at gøre op med modellen, mens Danske Bank ifølge Jyllands-Posten mener, at modellen er velfungerende.

Powered by Labrador CMS