Bankerot kan koste Danmark

Bliver den økonomiske krise ikke vendt, er det slut med danske atletikudøvere ved OL og VM, siger formand

Sara Slott Petersen var blandt de danske atletikudøvere ved OL i Tokyo, men det kan være slut med danskere på de store atletikscener, hvis Dansk Atletik ikke kommer ud af sin økonomiske krise. (Arkivfoto)
Sara Slott Petersen var blandt de danske atletikudøvere ved OL i Tokyo, men det kan være slut med danskere på de store atletikscener, hvis Dansk Atletik ikke kommer ud af sin økonomiske krise. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

De kan være tæt på bankerot, og prisen kan blive, at Danmark ikke kan deltage ved OL og VM. 

Dansk Atletik er i svær økonomisk krise. Sådan lyder det fra forbundet oven på dets årsmøde.

Formand Bent Jensen ridser alvoren op i en video på Dansk Atletiks Facebook-side og konstaterer, at man står ved en skillevej, hvor den ene mulighed er at lukke butikken.

Det gentager han i et interview med DR.

- Vi har en negativ egenkapital og en forretningsmodel, hvor vores indtægter ikke kan hænge sammen. Så det betyder alt andet lige, at hvis vi var en virksomhed, så ville vi blive lukket, siger Bent Jensen til DR Sporten.

I videoen gør Bent Jensen det klart, at en lukning vil betyde, at de danske eliteudøvere fremover vil gå glip af atletikkens største begivenheder som OL, VM og EM.

Bør give en hånd

Det er ikke mindst nogle hårde år med corona, der har sat krisen på spidsen i forbundet.

I 2019 lød underskuddet på lidt mere end 1 million kroner, og i 2020 voksede minusregnskabet til mere end 1,3 millioner. Der er også udsigt til underskud i 2021 og 2022.

I videoen vurderer Bent Jensen, at der skal en fælles indsats til for at retablere forbundets egenkapital og dermed redde atletikkens fremtid.

Han rækker ud efter klubberne og løbsarrangørerne, som han mener bør give en hånd med.

Så slutter festen

Forbundet har derfor indkaldt klubberne til informationsmøde for at gøre situationens alvor klar og for at fremlægge den plan, som forhåbentlig skal redde forbundets økonomi.

- Vi giver os selv det næste år til at få vores model sat i værk. Hvis det lykkes, står vi noget stærkere, når vi når 2023. Hvis ikke, så slutter festen, siger Bent Jensen til DR.

Han håber blandt andet på opbakning fra klubberne til, at deltagere ved motionsløb skal betale et "beskedent" beløb til Dansk Atletik.

Powered by Labrador CMS