Bayern München tysk mester igen

Med en sejr over FC Köln og et nederlag til Dortmund mod Mainz overrasker Bayern og bliver tysk mester

Udgivet Opdateret

Man skal aldrig afskrive Bayern München i tysk fodbold. Det viste den sidste spillerunde i Bundesligaen.

Bayern München overhalede nemlig Borussia Dortmund og vandt det tyske mesterskab for 11. gang i træk efter en 2-1-sejr på udebane over FC Köln.

Dortmund havde ellers serveretten, to point foran og på hjemmebane mod Bo Svenssons Mainz-mandskab, mens Bayern München på udebane stod foran en på papiret noget større udfordring mod FC Köln.

Snublede

Men Dortmund snublede, og et uafgjort 2-2-resultat mod Mainz sikrede sydtyskerne bundesligapokalen endnu en gang.

Stemningen var elektrisk blandt de gule og sorte på Signal Iduna Park i Dortmund, hvor fansene for første gang i ti år kunne se det tyske mesterskab lige foran næsen. Men sådan skulle det ikke gå.

I første halvleg fik Mainz spillet sig igennem et tydeligt usikkert Dortmund-forsvar og bragte sig overraskende foran 2-0 allerede efter 24 minutter.

Gigantisk skuffelse

Og det var til stor skuffelse for de mange tilskuere, da Dortmund-angriberen Sébastien Haller brændte et straffespark i første halvleg ved stillingen 0-1.

Bayern-spillerne gjorde, som de skulle og bragte sig hurtigt foran mod Köln med mål af Kingsley Coman. Kort før pausen scorede Leroy Sane, men målet blev annulleret for arm på bolden i opspillet.

Dermed så det sort ud for Dortmund, som gik ud til noget af en udfordrende anden halvleg, mens Bayern blot skulle forsvare resultatet hjem.

Kunstigt åndedræt

Men et Köln-straffespark i det 81. minut mod Bayern gjorde en kort overgang Dortmund til mester. Bayern fik dog selv lukket kampen kort før tid med et mål af Jamal Musiala.

Dortmund kæmpede videre på hjemmebane og fik reduceret til 1-2 på et mål af Raphaël Guerreiro, hvilket fik stemningen til at eksplodere.

Blå Bog: Thomas Tuchel

Thomas Tuchel nåede kun at være arbejdsløs i kort tid, efter at han i slutningen af 2020 blev fyret i Paris Saint-Germain. Han er tirsdag blevet ansat som ny cheftræner for Premier League klubben Chelsea.

Bliv klogere på den tyske fodboldtræner her:

* Navn: Thomas Tuchel.

* Født: 29. august 1973 (47 år).

* Nationalitet: Tysk.

* Klubber som spiller (1992-1998): Stuttgarter Kickers og SSV Ulm 1846.

* Klubber som cheftræner (2004-2021): FC Augsburg (ungdomshold), Mainz 05, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain og Chelsea.

Udvalgte meritter:

* Vinder af den tyske pokalturnering 2016/17 med Dortmund.

* Vinder af den franske pokalturnering 2019/20 med PSG.

* Vinder af den franske Liga Cup 2019/20 med PSG.

* Vinder af det franske mesterskab 2018/19 og 2019/20 med PSG.

Øvrige resultater:

* Nummer to i Champions League 2019/20 med PSG.

* Nummer to i Bundesligaen 2015/16 med Dortmund.

Kilder: Transfermarkt.com.

Niklas Süle udlignede til 2-2 for Dortmund i de døende minutter. Men det var ikke nok til at tage mesterskabet efter Bayerns sejr.

Bayern München sikrede sig mesterskabet i sidste runde, da Borussia Dortmund nedsmeltede mod Mainz.