Beskæftigelsen er på det højeste niveau i fem år

Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det går fremad med beskæftigelsen.

I den månedlige opgørelse over danske lønmodtagere fra Danmarks Statistik er der således fremgang at spore, idet antallet af beskæftigelsen sidste år steg med 4.000 personer fra november til december.

Tallene er offentliggjort torsdag. og de viser samtidig, at antallet af beskæftigede er vokset med hele 30.500 sidste år. Den samlede beskæftigelse på 2.586.100 er dermed på det højeste niveau i fem år, og det glæder økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

»Jeg er glad for, at beskæftigelsen bliver ved med at stige, først og fremmest fordi det er til gavn og glæde for hver eneste dansker, der går fra offentlig forsørgelse til at være i arbejde. Jeg kan konstatere, at beskæftigelsen nu er steget 20 måneder i træk og i alt næsten 45.000 personer har fået et job i løbet af den tid,« siger ministeren.

Regeringen har flere gange slået sig op på, at den ville føre Danmark sikkert ud af krisen, og det peger nu i den rigtige retning, fremhæver Morten Østergaard.

»Det er en udvikling, som vi arbejder for og tror på vil fortsætte også de kommende år. Og dét, at tusindvis af danskere i disse måneder går fra offentlig forsørgelse til at komme i arbejde, er udtryk for, at kursen er rigtig, og at reformerne har virket,« siger han.

Hos Arbejdernes Erhvervsråd, AE, kalder chefanalytiker Erik Bjørsted udviklingen for »glædelig«, men der er fortsat behov for mere efterspørgsel, mener han.

»Den lave oliepris sammen med følgevirkningerne af ECBs opkøbsprogram i form af lavere renter og svækket krone styrker isoleret set efterspørgslen, og det er der brug for, hvis arbejdsmarkedet skal holde dampen oppe,« siger Erik Bjørsted i en skriftlig kommentar.

Powered by Labrador CMS