Beskidt køkken på sygehus får sur smiley og stor bøde

Slim, skimmel og snavs udløser en bøde til køkkenet på Sygehus Sønderjylland.

Rengøringen var slet ikke i orden, da Fødevarestyrelsen for nyligt kom på kontrolbesøg i køkkenet hos Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Foto: Scanpix (genrefoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Køkkenet hos Syghus Sønderjyllands afdeling i Aabenraa har fået en hård medfart af Fødevarestyrelsen kontrollant ved det seneste kontrolbesøg.

Dårlig rengøring betyder, at køkkenet blev tildelt en sur smiley samt en klækkelig bøde på 20.000 kroner. Det kan man læse i kontrolrapporten.

Fødevarestyrelsen fandt snavs og skimmel flere steder, og rengøringen blev generelt beskrevet som mangelfuld flere steder i køkkenet. Afløbene ved en køledisk i kundeområdet var slimede og beskidte.

Fødevarestyrelsen giver bøde til køkkenet på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa

Her kan du læse Fødevarestyrelsens anmærkninger fra kontrolbesøg ved køkkenet på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa den 22. maj:

  • “Følgende er konstateret: Flere steder i virksomheden er der manglefuldt rengjort. Bl.a. kan nævnes: i begge grøntkølrum fremstår loft, lamper, vægge, reoler og riste på blæsere med formodet skimmel. I stort kølerum er der ligeledes formodet skimmel på loft og lamper. I køledisk i kundeområde er der manglefuldt rengjort idet der i alle 4 afløb er beskidt og slimet. I a’la carte afdeling fremstår en enkelt udluftningsventil meget snavset og Salamander/varmeapparat fremstår beskidt og fedtet.”
  • “Det indskærpes, at virksomheder skal overholde de i egenkontrolprogrammet beskrevne procedurer for nedkøling. Følgende er konstateret: I kølerumstår 2 store gastrobakker med kogt nedkølet korn. På forspørgsel er det oplyst at processen ikke er blevet kontrolleret. Virksomheden kasserer begge gastrobakker med korn under tilsynet.”

Kilde: Fødevarestyrelsen

Bødens størrelse skyldes blandt andet, at køkkenet fik en påtale for tilsvarende forhold ved et kontrolbesøg sidste år. Det oplyser Fødevarestyrelsen til jv.dk.

Køkkenet fik også en påtale for ikke at have dokumentation for at have kontrolleret temperaturer ved nedkøling af to store bakker kogte korn.

Køkkenchef: Dybt beklageligt

Lis Sjørup, der er køkkenchef på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa er ærgerlig over sagen.

– Det er dybt beklageligt, og vi er meget kede af det, siger Lis Sjørup til Newsbreak.dk.

– Det har flere forskellige årsager. Der er nogle steder, hvor vi ikke har været opmærksomme på, med hvor hurtig frekvens, det blev snavset til, siger Lis Sjørup om grunden til køkkenets rengøringsproblemer.

Strammet procedurerne

Fødevarestyrelsens anmærkninger har fået køkkenet til at gennemgå og stramme op på sine procedurer for rengøring, oplyser køkkenchefen.

– Lige nu er vi i fuld gang med at udbedre det.

Lis Sjørup forventer, at køkkenet vil kontakte Fødevarestyrelsen i slutningen af denne uge for at få et opfølgende besøg, hvor den glade smiley gerne skulle vende tilbage.

Hun understreger, at der ikke har været problemer med den mad, der er blevet serveret for patienter, pårørende eller andre gæster på sygehuset. Der er ikke nogen af de områder, hvor der ikke var ordentligt rengjort, der var i direkte kontakt med rå eller tilberedte fødevarer.

– Der er ikke nogen, der skal være bekymrede for, om de bliver dårlige, siger Lis Sjørup.

Powered by Labrador CMS