Betjente brød ind i bil

Ejeren var ikke til at få fat på.

Udgivet Opdateret

Østjyllands Politi brød mandag formiddag ind i en bil for at redde to hunde, der sad i bilen uden vand eller ventilation. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten for kredsen.

Politiet blev tilkaldt mandag formiddag klokken 09.23. På det tidspunkt havde borgere i et stykke tid været bekymrede for de to hunde, der sad i bilen midt i solen på en parkeringsplads på Høgevej i Aarhus V.

Der blev sendt betjente ud til området, og da de kom frem, blev det klart, at de to hunde manglede både det ene og det andet, og at de så meget medtagne ud.

Man forsøgte nu at få fat på bilens ejer, og da det ikke bar frugt, valgte man at befri dyrene fra den varme bil. De to hunde blev kørt på internat, mens politiet fortsat ikke har fået kontakt til bilens ejer.

Sådan passer du på din hund

Du kan i galleriet til denne artikel se, hvordan du sikrer din hund et trygt ophold alene i en bil. Rådene kommer fra Steen, hundefører ved Københavns Vestegns Politi, og som havde politihunden Loke som firbenet kollega.

Du skal i øvrigt huske, at det bedste, du kan gøre, hvis du ser, at en hund lider i en bil, er at kontakte politiet ved at ringe 114. Du kan også forsøge at få fat på ejeren, men du skal i udgangspunktet afholde dig fra at baldre bilruder for at redde hunde ud, på egen hånd. Det kan koste dig et retsligt efterspil, hvis det du ikke kan bevise, at du handlede i nødret. Led hunden ikke, havde du ikke ret til dit redningsforsøg.

Powered by Labrador CMS