Betjente tvunget til at sige op: Tvang teenager til at spise narko

Tre betjente fik valget mellem at blive fyret eller selv at sige op, da det blev afsløret, at de har tvunget en teenager til at spise narkotika.

Tre amerikanske betjente har sagt op efter anklager om at have tvunget en teenager til at spise marihuana. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

– Det er rystende og dybt uacceptabelt.

Sådan udtrykker politichef Joseph Yahner fra politiet i den amerikanske by Phoenix det, efter tre betjente er blevet afsløret i at have tvunget en teenager til at spise et gram marihuana mod til gengæld at slippe for fængsel.

Den aparte sag har sendt rystelser gennem det lokale politi, da en anmeldelse fra selv samme teenager tikkede ind på bordet hos politiet. Her anklagede han de tre betjente Richard Pina, Jason McFadden og Michael Carnicle for at have tvunget ham til at spise i omegnen af et gram af det ulovlige narkotikum marihuana. En undersøgelse er sat i værk, og to af de tre betjente er mistænkt for at stå bag tvangsfodringen, mens den tredje tæller som et stiltiende vidne til den grove handling. Det skriver amerikanske CBS.

Det betyder, at to af betjente efterforskes for en kriminel handling, mens den tredje blot er genstand for en administrativ intern undersøgelse.

Episoden udspillede sig, da den 19-årige mand blev standset i sin bil af politiet for en mindre trafikforseelse. Efterfølgende fik han så valget mellem at spise narkotika eller ryge i spjældet. Den unge mand fik det efter eget udsagn ekstremt dårligt efter at have indtaget marihuanaen.

Politichefen har ikke ønsket at gå i detaljer angående efterforskningen, men han vil dog fortælle, at de tre mænd selv har valgt at sige op.

– Jeg ville have fyret dem, men de valgte selv at sige op i stedet, fortæller han til CBS.

I tilgift er en højtstående politimand, Jeff Farrior, degraderet fra løjtnant til sergent i politiet, fordi han var klar over hændelsen og ikke handlede, som det kunne forventes af ham, siger Joseph Yahner.

Powered by Labrador CMS