Bil totalt smadret efter kalkuleret “ulykke”

Den såkaldte ulykke skal vise folk, hvad der sker, hvis man kører galt med voldsom fart.

Tæt på ligner det en ulykke som dem, vi kender fra de danske veje. Foto: Rådet for Sikker Trafik. KLIK VIDERE OG SE HVORDAN BILEN ENDTE I DEN FORFATNING.
Tæt på ligner det en ulykke som dem, vi kender fra de danske veje. Foto: Rådet for Sikker Trafik. KLIK VIDERE OG SE HVORDAN BILEN ENDTE I DEN FORFATNING.
Udgivet Opdateret

En bil kører galt med 90 kilometer i timen og kolliderer frontalt med et vejtræ, og resultatet vil se nogenlunde ligesådan ud som den bil, man ser på billedet til denne artikel.

Men bilen er ikke kørt galt. Den er blevet “tabt” fra 12. sals højde, direkte ned mod jorden og det træ, den ramte på vejen ned.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der har ladet bilen lade “livet” i forbindelse med kampagnen “Sænk farten – før det er for sent”. Billederne, og en tilhørende video, er kommet til verden for at vise bilister, hvad der sker, hvis man kører galt og rammer et vejtræ med 80 kilometer i timen.

– Vi håber, at det her er en øjenåbner for mange. Mens de fleste har stor respekt for højder, så opfatter mange bilister ikke farten på vejene som noget risikabelt. Med filmen prøver vi at koble de to ting sammen og vise, at det er de samme fysiske kræfter, der er på spil, hvis det går galt, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i pressemeddelelsen.

Skal bruges i undervisning

Eksemplet og videoen er kommet til verden i samarbejde med bilinspektører, der har udregnet og testet, hvad der er på spil, når en bil kører voldsomt galt, og den skal fremover fungere som en del af undervisningen på landets skoler, når eleverne skal undervides i trafiksikkerhed.

Hos Dansk Kørelærer-Union har man besluttet, at filmen skal bruges til at undervise unge bilister, så de får en bedre forståelse for den risiko, der er forbundet ved at køre for stærkt.

– Alt for mange mennesker mister livet eller kvæstes på grund af for høj fart. For at få flere til at respektere fartgrænserne, skal der nogle gange fakta og dokumentation til. Filmen her viser tydeligt, hvorfor farten har en enorm betydning for din og andres sikkerhed på vejene. Jeg er sikker på, at filmen vil skabe eftertanke hos mange nye bilister, siger René Arnt, formand for Dansk Kørelærer-Union, der repræsenterer cirka 800 kørelærere i hele landet i pressemeddelelsen.

Du kan i galleriet til artiklen se flere billeder fra produktionen af videoen, og selve videoen kan du se hos Sikker Trafik

Powered by Labrador CMS