Bios’ vagtplan sejler fortsat

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Bios skal afsætte flere ressourcer til deres vagtplanlægning.

Sådan lyder det fra regionsrådsformand Stephanie Lose (V), efter formandskabet i Region Syddanmark søndag formiddag fik en mundtlig redegørelse af Bios for de første fem dages ambulancekørsel i Region Syddanmark.

»Vi må konstatere, at Bios ikke har fuldt overblik over deres vagtplaner. Og at det billede, vi præsenteres for, ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Derfor har vi i går (lørdag, red.) givet Bios besked på at afsætte flere ressourcer til deres vagtplanlægning, så vi kan få et mere retvisende billede af deres vagtplan. Det er stærkt bekymrende, at de ikke har et bedre overblik – det skal de se at få hurtigst muligt,« siger Stephanie Lose.

Problemerne med manglende vagtplanlægning har betydet, at Bios tidligere har manglet reddere.

27. august kom det frem, at der var så store huller i reddernes vagtplan for september, at flere medarbejdere var blevet sat på ekstravagter uden selv at have givet samtykke, hvilket rejste massiv kritik af det hollandske selskab.

Fem dage efter, at selskabet indgik en ny aftale med Region Syddanmark om ambulancedriften, er der dog stadig ikke blevet fremlagt dokumentation for en sammenhængende vagtplan for selskabets ansatte.

Det skal der ændres på med det samme, understreger Stephanie Lose.

»Vores indtryk er, at Bios mangler et overblik over deres vagtplan. Tingene foregår med for kort varsel. Og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og derfor skal der også ændres på situationen. Det er vores forventning, at Bios får øget deres bemanding allerede ved starten af den kommende uge,« fortæller regionrådsformanden.

Region Syddanmark har i kølvandet på den aktuelle situation besluttet at indkalde regionsrådet til en orientering om den aktuelle status på ambulancekørslen.

Powered by Labrador CMS