Bliver kritiseret fordi hun er gravid

Kan man stille op til Folketinget, når man er gravid? Det får K-kandidat Isabella Arendt kritik for

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Den konservative kandidat er gravid i syvende måned, men det stopper hende ikke fra at gå fuldtonet ind i kampen for at hente stemmer til sig selv og sit parti.

Det er dog ikke alle, der er imponeret af, at hun knokler for at blive valgt ind i Folketinget.

- Det er virkelig kommet bag på mig, hvor mange mennesker, der åbenbart mener, at fordi livmoderen er ved at gro et barn, så kan hjernen ikke tænke politik, siger Isabella Arendt til TV2 ØSTJYLLAND, da vi møder hende på gaden i Ebeltoft.

Får hård kritik

På de sociale medier får hun hårde kommentarer for sit valg. Blandt andet skriver brugere:

Man møder heller ikke op til en jobsamtale som gravid, der er ingen firmaer, der vil belastes af det

Jeg kommer i tanke om Egon Olsen. Alt er timet og tilrettelagt, lige til at gå til, det ville en barselsorlov med høj løn også være.

Ikke spild

Isabella Arendt fortæller, at folk skriver til hende, at det ikke kan betale sig at stemme på hende.

- Det er spild at vælge mig til Folketinget, er der nogen, der har skrevet. Der er også nogen, der der blander sig i, at det er for dyrt, siger hun.

Den konservative kandidats modsvar til det er:

- En stemme på mig får man i fire år. Jeg holder barsel i tre måneder. Det er ikke en stemme, der er spildt, siger Isabella Arendt.

Isabella Arendt stoppede som formand for Kristendemokraterne i maj, hvor hun også meldte sig ud af partiet. Under en måned senere er hun klar til at stille op til Folketinget for De Konservative. (Arkivfoto).
Isabella Arendt stoppede som formand for Kristendemokraterne i maj, hvor hun også meldte sig ud af partiet. Under en måned senere er hun klar til at stille op til Folketinget for De Konservative. (Arkivfoto).

Det er et problem

Valgforsker Henrik Bech Seeberg fra Aarhus Universitet kalder det et problem for demokratiet, når kvinder skal forholde sig til den slags kritik.

- Jeg mener, det er et demokratisk problem at problematisere, om gravide kvinder må stille op til folketingsvalget. Det kan afholde kvinder fra at stille op, og det kan afholde kvinder fra at deltage i demokratiet, siger han.

Får spørgsmål fordi hun er kvinde

På gaden i Ebeltoft deltager Heidi Printzen også i jagten på stemmer for Det Konservative Folkeparti. Hun får spørgsmål, som hun ikke mener, mandlige politikere får.

- Jeg har ikke hørt nogen spørge Jakob Ellemann, hvordan du jonglerer det med en tre-årig derhjemme, når du sidder inde på Borgen. Og det bliver jeg spurgt om, siger hun.

Powered by Labrador CMS