Boligsvindlere falder som fluer: Politiet vil fængsle 55-årig

I tilgift til en fængslet 28-årig vil Østjyllands Politi tirsdag forsøge at få fængslet en 55-årig mand sigtet for svindel med udlejningsboliger.

Østjyllands Politi forsøger nu at fængsle endnu en boligsvindler i Aarhus. ArkivFoto: Mathias Løvgreen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Unge og håbefulde studerende flokkes i disse dage til storbyer som Aarhus, og det kan betyde, at mange falder i fælden hos diverse fupudlejere, der ganske enkelt udlejer boliger, der enten ikke findes eller ikke er deres. Politiet tager disse sager alvorligt, og i lørdags lykkedes det Østjyllands Politi at få varetægtsfængslet en 28-årig kvinde, der er sigtet for netop denne form for svindel.

Grundlovsforhøret lørdag foregik bag lukkede døre, fordi det var politiets formodning, at der var øvrige involveret. Den formodning har nu – ifølge politiet – vist sig at holde stik, for tirsdag er der nemlig endnu et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her bliver en 55-årig mand fremstillet og sigtet for sammen med den 28-årige at have begået bedrageri i samarbejde med den 28-årige. Den 55-årige mand er uden fast bopæl.

Retsmødet vil også denne gang foregå for lukkede døre, og politiet har derfor ingen yderligere kommentarer.

Drop kontanterne

I forbindelse med anholdelsen af den 28-årige talte Newsbreak.dk med politikredsens vagtchef, der fortalte:

– Vi anholdt en 28-årig kvinde i Aarhus i går klokken 14. Hun er sigtet for bedrageri i forbindelse med fupudlejning af boliger, sagde Per Bennekov, vagtchef. Kvinden blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus og varetægtsfængslet fire uger i surrogat. Det betyder, at hun ikke skal afsone i et almindeligt fængsel.

I Østjyllands Politi er de opmærksomme på problemet med netop fupudlejninger, og helt generelt vil Per Bennekov dog gerne sige, at det selvfølgelig er gladeligt, når der netop sker anholdelser i disse sager, fordi der så er en fupper mindre løs. Han har et generelt råd til de boligsøgende:

– Lad være at betale depositum kontant. Generelt skal man være varsom ved alle boligannoncer, hvor der skal reageres hurtigt, for det kan være et forsøg på at lokke penge ud af lommerne på folk, siger han.

Opdatering: Begge er blevet varetægtsfængslet indtil 25. august.

Powered by Labrador CMS