Borgere må evakueres under ekstrem vindmølle-flytning

En kæmpe-vindmølle skal transporteres godt 20 kilometer - stående.

Udgivet Opdateret

En 32 meter høj vindmølle skal tirsdag transporteres fra Hanstholm til Østerild. Nå ja, og hvad så, det sker da så tit, at vindmøller flyttes ad vej. Jovist, men denne vindmølle skal stå op under transporten. Derfor må en lang række beboere evakueres, og broer skal understøttes.

Det fremgår af den folder, Midt- og Vestjyllands Politi har delt ud til beboere på strækningen. Her står der lidt om, hvor omfangsrig en operation der er tale om.

Møllen er fra firmaet Alstrom og ankom til havnen i Hanstholm i sidste uge. Dan skal flyttes til på testcentret i Østerild. Grunden til, at transporten skal foregå oprejst, er, at møllen er fyldt med kostbar elektronik.

Gennemsnitsfart på seks km/t

Turen fra Hanstholm over Ræhr til Østerild vurderes til at tage ni timer og 45 minutter til trods for, det er en rejse på lige godt 20 kilometer. Blokvognen, møllen skal flyttes på, vil køre med en gennemsnitshastighed på seks kilometer i timen.

Transporten varetages af et topprofessionelt firma og er derfor fuldstændig sikker. For en sikkerheds skyld  anbefaler politiet alligevel beboerne langs ruten til midlertidigt at forlade huset, mens møllen transporteres forbi“, skriver politiet i folderen, som Newsbreak.dk har set.

Forud for den ekstreme transports passeren vil foregå en masse arbejde. Alle broer, den skal passere, vil blive forstærket med jernplader, mens rabatter på vejene vil blive fyldt op med grus, så vognen ikke synker.

Kan aflyses

Der er dog et aber dabei i forbindelse med den store og omfattende mølle-flytning. Vejret.

Vestkysten er kendt for sin brusende pålandsvind, og den kan snildt sætte en stopper for flytningen, der ellers mest minder om noget fra amerikansk tv. Det fremgår af politiet folder, at der er visse sikkerhedsprocedurer, og vejret er en afgørende faktor.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil der i løbet af tirsdag morgen komme en del vindstød i området – med styrke op til 15 meter i sekundet.

Vagcthef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Gert Høeg, oplyser til Newsbreak.dk, at det for nuværende kommer til at foregå som planlagt.

– Vi har ikke hørt andet. Det bliver vurderet i løbet af morgenen i fællesskab med alle involverede parter, siger han.

Rute og tidsplan:

Her under kan du se den planlagte tidsplan for monster-flytningen:

Klokken 08:30

Afgang fra Hanstholm Havn tirsdag den 29. marts 2016

Klokken 10:00

Forventet ankomst ved rundkørslen ved Chr. Hansens Vej

Klokken 10:15

Afgang fra rundkørslen ved Chr. Hansens Vej

Klokken 12.15

Forventet ankomst ved rundkørslen ved Ræhr

Transporten holder en times pause.

Klokken 13.15

Afgang fra rundkørslen ved Ræhr

Klokken 17.30

Forventet ankomst ved Gl. Aalborgvej

Klokken 17.30

Afgang fra krydset ved Rute 29/ Gl. Aalborgvej

Klokken 18:15

Forventet ankomst ved Testcentervej, Østerild

Powered by Labrador CMS