Børnehave evakueret efter giftfrygt: Her er forklaringen

Lugten i daginstitutionen Trilobitten på Bornholm, som tirsdag betød en stor evakuering, stammer formentlig fra en vandlås.

56 børn og 19 voksne i en integreret institution i Aakirkeby på Bprnholm blev tirsdag evakueret af frygt for svovlbrinteforgiftning. Arkivfoto: Claus Bech/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den integrerede vuggestue og børnehave Trilobitteen i Aakirkeby på Bornholm vil også være lukket onsdag, efter både børn og personale blev evakueret onsdag, da målere viste udslip af svovlbrinte i institutionen. Det oplyser Bornholms politi i en pressemeddelelse.

Målerne var sat op, fordi personalet tidligere har konstateret lugtgener i institutionen. Da målerne viste udslag af den potentielt giftige svovlbrintegas, blev der ikke taget nogen chancer, og børn og voksne måtte flytte til Aakirkebyhallen på den nærliggende skole.

Årsagen til den dårlige lugt i institutionen ser nu ud til at være fundet.

– Lugtgenerne på børneinstitutionen, Trilobitten, i Aakirkeby stammer tilsyneladende fra en tørlagt vandlås i et baderum. Baderummet har ikke været benyttet gennem længere tid, hvilket har fået vandlåsen til at tørre ud med deraf følgende lugt fra kloaksystemet, skriver Bornholm Politi i pressemeddelelsen.

Onsdag skal Arbejdstilsynet undersøge bygningen for at sikre, at der ikke er nogen fare ved at opholde sig der, før de små poder igen kan vende tilbage til deres vante rammer.

Ingen børn eller voksne viste tegn på, at være påvirket af udslippet.

Powered by Labrador CMS