Børnehave totalt udbrændt: Nu står 40 børn uden institution

40 børn skal nu passes et andet sted.

En voldsom brand hærgede natten til fredag en institution i Aarhus-forstaden Højbjerg. KLIK dig gennem galleriet for flere dramatiske billeder. Foto: Øxenholt Foto.
En voldsom brand hærgede natten til fredag en institution i Aarhus-forstaden Højbjerg. KLIK dig gennem galleriet for flere dramatiske billeder. Foto: Øxenholt Foto.
Udgivet Opdateret

Natten til fredag udbrød der brand i den integrerede institution Kløverhulen på Nygårdsvej i Højbjerg ved Aarhus. Den udviklede sig så voldsomt, at det er uvis, om den nogensinde bliver til institution igen.

– Jeg står her faktisk lige nu, siger dagtilbudleder Martin Hundrup til Newsbreak.dk.

Omtrent 40 børn skal fredag passes et andet sted end i de vante omgivelser i børnehave-afdelingen.

– De bliver passet i naboinstitutioner i området, siger Martin Hundrup, der sammen med sine folk forsøger at klare det logistiske problem.

Han understreger, at børnene bliver passet af pædagoger de kender i trygge og kendte omgivelser.

Kan ikke reddes

Martin Hundrup fortæller videre, at forældrene senest mandag får besked om, hvor deres børn skal passe i – i hvert fald – den nærmeste fremtid.

Hvad der skal ske med bygningen, eller resterne af den, vides endnu ikke med sikkerhed.

Martin Hundrup tror ikke på, institutionen på nogen måde kan reddes ud fra resterne, og udfaldet bliver sikkert en helt ny bygning.

– Det finder vi ud af sammen med bygningsadelingen i kommunen.

Hvad, der er årsag til branden, er endnu uvist og skal efterforskes, men indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen har til Århus Stiftstidende udtalt, der ikke umiddelbart er noget, der tyder på, den skulle være påsat.

Rørt forælder

Jon Tangen er en af de forældre, der har børn i institutionen. Han kan ikke holde tårerne tilbage, da han står foran den udbrændte institution.

– Man bliver meget bevæget. Der er fantastisk gode pædagoger i huset, og man ønsker kun tryghed for sit barn. Det bliver en stor omvæltning for børnene, så jeg er virkelig bevæget lige nu, siger han med tårer i øjnene til Århus Stiftstidende.

Flere brande i institutioner

24. september var det en institution i Brabrand, en anden Aarhus-forstad, der brændte.

Dengang gik det ud over Klods Hans på Louisevej.

Ifølge Østjyllands Politi skete der betydelige skader på i hvert fald en del af institutionen ved branden.

46 børn er tilknyttet Klods Hans.

Powered by Labrador CMS