Bortført milliardær: Politi finder genstande i sø

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt 31. oktober. Dykkere finder genstande i søen, der kan have betydning for sagen.

Udgivet Opdateret

Norsk politi har fundet genstande i søen Langvannet i Lørenskog øst for Oslo. De skal undersøges nærmere for at se, om de kan knyttes til bortførelsen af den norske kvinde Anne-Elisabeth Hagen, skriver nyhedsbureauet NTB.

– Der er blevet fundet enkelte genstande, der må undersøges nærmere for at se, om de kan knyttes til sagen eller ikke, oplyser Øst politidistrikt mandag morgen.

Dykkernes undersøgelse af søen blev afsluttet fredag, og søndag havde politiet fået 1352 tip i sagen.

Eftersøgningen i søen begyndte onsdag.

Vigtigt område at undersøge

Langvannet er ifølge politiet dækket af is, og derfor har dykkerne måttet lave flere huller i isen for at komme ned. Et enkelt sted placerede man et undervandskamera under isen, da dykkerne ikke kunne komme til.

Søen grænser op til Anne-Elisabeth Hagens bolig, hvor hun indtil sin forsvinden 31. oktober sidste år boede med sin mand, milliardæren Tom Hagen.

Onsdag forklarede overbetjent i politidistriktet Christian Berge, at man ikke ledte efter Anne-Elisabeth Hagen i søen.

Torsdag dag forklarede familiens advokat, Svein Holden, at man ugen forinden havde modtaget en besked fra de formodede bortførere på en “digital platform”.

– Vi opfatter dette som et tydeligt tegn på, at hun er i live, og at vi kan få hende hjem i live, sagde Svein Holden.

Politiet bekræftede 9. januar 2019, at Anne-Elisabeth Hagen havde været væk siden 31. oktober sidste år.

Massive mængder tips

De norske myndigheder afslørede onsdag den 9. januar, at de efterforsker en sag om bortførelsen af Anne-Elisabeth Hagen.

Ifølge politiet er der fremsat alvorlige trusler og krav om løsepenge i form af kryptovalutaen monero. Det har siden været meget begrænset med information fra gerningsmændene.

To personer, som er blevet set på videoovervågning uden for Tom Hagens arbejdsplads, Futurumbygget, den dag hans hustru forsvandt, er fortsat efterlyst af politiet.

– Vi er ikke tæt på en opklaring, sagde politimester fra politidistrikt øst, Steven Hasseldal, tidligere, til Vg.no. 

Vg. no skriver også, at Tom Hagen kom hjem til et tomt hus onsdag 31. oktober 2018. Hans hustru var væk, og efterladt var et brev fra dem, der angiveligt har kidnappet hende. Det sidste livstegn, der har været fra Anne-Elisabeth Hagen, kom dagen efter. Siden ved ingen, hvad der er blevet af hende.

Dengang oplyste politiet, at de havde modtaget 1227 tips i sagen.

Powered by Labrador CMS