Bortførte fire-årig fra børnehaven: Her er dommen

Han bortførte pigen fra en børnehave. Midt på dagen.

Udgivet Opdateret

Mandag 5. februar startede en sag ved retten i Aarhus, hvor en 33-årig mand er tiltalt for 14. juni at bortføre en pige på fire år fra Børnehuset Snogebæksvej i det vestlige Aarhus.

Nu er dommen faldet.

Newsbreak.dk omtalte sagen i sommeren 2017, hvor det blev klart, at pigen forsvandt fra Børnehuset Snogebæksvej og først dukkede op en time senere.

Hun var væk fra 12.45 til 13.50, og anklagen mod den tiltalte i sagen var altså, at pigen blev voldtaget i det tidsrum.

Herefter blev hun kørt tilbage til børnehaven. Pigen fortalte de voksne om, hvad der var sket, mens hun var væk, og det gjorde, at sagen blev politianmeldt. Den 33-årige mand blev siden anholdt og sigtet i sagen.

Politiets teori er, at pigen blev fjernet fra legepladsen ved, at manden løftede hende over et hegn, kørt væk i en bil for så at blive voldtaget. Manden blev varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling, hvor han har siddet siden da.

Legede hyp, hyp hest

Fundene af sædvæske ved pigens vagina, anus og på hendes fingre skyldes alene, at han fik udløsning i bukserne, da de legede på hans værelse. Det forklarede han under anklagerens afhøring af ham.

– Vi legede hyp, hyp hest, hvor jeg lå på maven, og hun red på min ryg og grinede, sagde manden ifølge Ritzau i retten.

Sæd og DNA på pigen

At sædvæsken og andre dna-spor fra manden er fundet på pigens underliv forklarer han med, at pigen var på toilettet og hun bad ham hjælpe med at tage trusser og strømpebukser på bagefter.

– Jeg stak mine fingre ned i mit skridt efter min udløsning og har måske haft sæd på fingrene, siger han.

Den 33-årige har erkendt at have bortført pigen. Men han har nægtet ethvert seksuelt overgreb mod pigen.

Ritzau oplyser, at anklager Birgitte Ernst har stemplet den forklaring som utroværdig. Hun hæfter sig ved, at pigen i detaljer har forklaret, at den tiltalte kyssede hende i underlivet og forgreb sig på hende.

Retten har dog ikke fundet bevist, at manden har haft fuldbyrdet samleje med pigen. Derfor dømmes han for anden form for kønslig omgang end samleje.

Blogger udstillede tiltalte

I august valgte bloggeren Malene Staal at lægge et billede på sin Facebook-profil af den tiltalte – dengang sigtede – mand.

I opslaget skrev hun: “Her er det klamme kneppeaffald, som bortførte og voldtog en 4-årig pige.”

I sagen er der nedlagt navneforbud – noget, der ikke fik Malene Staal til at afholde sig fra tasterne.

“Pressen har navneforbud. Men ikke jeg”, stod der også i opslaget.

Retfærdig behandling af tiltalte

Pigens familie har dog gennem hele forløbet talt for, at manden får en retfærdig behandling i sagen. Pigens mor har til TV2 Østjylland fortalt, at hun er stolt af sin datter, stolt af, at pigen var i stand til at fortælle, hvad der skete. Og pigens oplevelse får ikke moderen til at ændre holdning til, om børn skal have lov til at være ude alene.

– Den her episode må ikke gøre, at vi som forældre bliver bange for at sende vores børn ud. Udendørs liv er en vigtig ting for børn, og forældre skal stadig turde sende deres børn ud på legepladserne. Slemme ting sker, men man skal ikke være bange, sagde moren til TV2 Østjylland.

Sindssyg på gerningstidspunktet

Den 33-årige er af lægerne fundet sindssyg på gerningstidspunktet. Derfor kan han ikke idømmes en almindelig straf og står ifølge anklagemyndigheden til en dom til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Retten skal nu drøfte, hvilken form for sanktion man finder passende, skriver Ritzau.

Powered by Labrador CMS