Brændt straffe koster sejren

FC Københavns Jonas Wind brændte straffe kort før tid, da det bare blev 1-1 ude mod Sønderjyske i Superligaen

3F Superligakampen mellem SønderjyskE og FC København endte uafgjort.

FCK må tage turen tilbage til hovedstaden med et enkelt point efter kampen mod Sønderjyske.

Det står klart efter 1-1-resultat.

FC Københavns angriber Jonas Wind blev søndag skurk, da han i det 88. minut brændte straffe i superligakampen ude mod Sønderjyske, som endte 1-1.

Resultatet var dog fortjent, da gæsterne havde det svært i Haderslev i deres første kamp, efter at anfører Carlos Zeca pådrog sig en korsbåndsskade.

Især centralt på banen på Zecas vante plads kunne det mærkes, fordi hjemmeholdet flere gange fik rigtig meget plads til at spille bolden rundt.

SønderjyskE

Sønderjyske Elitesport (SønderjyskE) blev dannet i 2004 som en overbygning mellem Haderslev FK og en række eliteklubber fra andre sportsgrene i det sønderjyske, herunder ishockeyklubben Vojens Ishockeyklub og kvindehåndboldklubben IK Sønderjylland.

Kort tid efter, i 2005, rykkede klubben op i Superligaen, men måtte allerede året efter tage turen ned i 1. Division igen.

Efter to års tilløb rykkede man i 2008 op i Superligaen igen, hvor SønderjyskE har været lige siden.

Klubben har siden bidt sig fast som en fast del af rækken, og har også spillet med i den sjovere ende af tabellen. Klubbens pokalskab kom for alvor i brug, da man i 2020 vandt pokalfinalen mod AaB.

SønderjyskE spiller deres hjemmekampe på Sydbank Park i Haderslev, der huser 10.100 tilskuere, heraf 5100 siddepladser.

Kilder: soenderjyske.dk/Wikipedia

FCK drog dermed ikke fordel af FC Midtjyllands 2-2-resultat mod FC Nordsjælland tidligere søndag. Københavnerne er fortsat tre point efter rivalerne i toppen.

Her har FCM 28, mens FCK er på 25 for 12 kampe. Sønderjyske forbliver på 11.-pladsen med bare ni point.

Forskellen på top og bund var ikke tydelig i kampens første halvleg, hvor Sønderjyske fik meget plads og spillede sig til de største chancer.

FC København

Guld (0):

Bronze (0):

Sølv (0):

I det 25. minut ramte Sønderjyske-camerouneren Victor Ekani indersiden af stolpen, og blot tre minutter senere skød ungarske Daniel Prosser få centimeter forbi mål.

Tredje gang blev dog lykkens gang for værterne efter 32 minutter, da 25-årige Jeppe Simonsen efter klumpspil i FCK-feltet gjorde det til 1-0.

Sønderjyske fortsatte i starten af anden halvleg det gode spil, men også FCK kom frem og jagtede udligningen.

Udligning i anden halvleg

Gæsterne kom efterhånden til flere chancer, og 20 minutter inde i anden halvleg lykkedes det så FCK-topscorer Pep Biel at udligne.

Bolden endte for fødderne af spanieren, som hårdt bragede sin syvende sæsonscoring i mål til 1-1.

FCK fik med et straffespark alletiders chance for tage alle tre point med hjem kort før tid, men Jonas Winds spark gik langt over mål.