Brandfolk angrebet med fyrværkeri

Beskydningen skete, da Østjyllands Brandvæsen rykkede ud til flere containerbrande

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland 

Østjyllands Brandvæsen blev nytårsnat beskudt med fyrværkeri under udrykning til flere containerbrande i Rosenhøj i Viby.

- Da vi arbejder derude, begynder fyrværkeriet at komme lige tæt nok på, og så melder vores mandskab, at de er utrygge ved at være der, fortæller vagthavende operationschef hos Østjyllands Brandvæsen Thomas Reinholdt Jørgensen.

Bliver beskudt

TV2 ØSTJYLLAND fulgte brandvæsnets arbejde nytårsnat og var med i en af de biler, der blev beskudt.

Ifølge Thomas Reinholdt Jørgensen var der flere udrykninger til Rosenhøj i løbet af aftenen og natten.

- Vi er derude nogle gange i løbet af aftenen uden problemer, men da vi bliver kaldt ud igen mellem klokken 00.30 og 01.00, bliver vi beskudt med fyrværkeri, fortæller operationschefen.

Kort efter forlod brandfolkene området.

Går også efter politiet

- Vi tilkalder politiet, som kører med ind i området, fortæller Thomas Reinholdt Jørgensen.

Hos Østjylland Politi fortæller vagtchef Lars Bisgaard, at politiet sendte tre hundepatruljer ud for at skabe ro, men at også de blev beskudt.

- Det gør vi kortvarigt, men det går hurtigt i sig selv, og da brandvæsenet kan køre ind igen, kører vi med og sikrer, at der er ro, siger Lars Bisgaard.

Kører ud af området

Det er langt fra første gang, Østjyllands Brandvæsen oplever den slags, og Thomas Reinholdt Jørgensen forklarer, at det er fast procedure, at redningsmandskabet melder ind til operationscenteret, hvis de føler sig utrygge.

- Så træffer vi beslutningen om, at vi kører ud af området, indtil der falder ro på, og så kører vi ind igen og slukker de her containerbrande, siger Thomas Reinholdt Jørgensen.

I den konkrete situation var der ikke fare for, at ilden ville sprede sig, så brandfolkene kunne afvente, at der kom styr på situationen.

Beskyttet af udstyr

Thomas Reinholdt Jørgensen forklarer, at brandfolkene har udstyr på, der beskytter dem i den slags situationer, men understreger også, at han og kollegaerne gerne vil have lov at arbejde uden frygt for at blive beskudt med fyrværkeri.

- Vi vil selvfølgelig helst, at det ikke sker, men vi ved også godt, at det kan ske, at folk bliver lige lovlig tændte. Vi ser det som drengestreger, og så trækker vi ud af området, indtil der falder ro på, siger han.

Brandfolk blev angrebet, da de forsøgte at komme ind i et område med flere containerbrande. Billedet har ingen direkte relation til historien.
Brandfolk blev angrebet, da de forsøgte at komme ind i et område med flere containerbrande. Billedet har ingen direkte relation til historien.
Powered by Labrador CMS