Bro-nedrivning spærrer motorvej

Motorvejen ved Middelfart bliver kortvarigt spærret for kørsel i østgående retning. Foto: Vejdirektoratet.
Udgivet Opdateret

En ny bro ved Jyllandsvej på motorvejsstrækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart er nu taget i brug, så den gamle ved siden af skal rives ned. Motorvejen bliver kortvarigt spærret for kørsel i østgående retning, men uden for myldretiden.

En ny bro er kommet til verden. En anden må lade livet. Sådan er situationen snart ved Jyllandsvej på motorvejsstrækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart. Klokken 18 i morgen lørdag starter nedrivningen af broen, og klokken 09 om morgenen søndag forventes arbejdet fuldført.

Mens nedrivningen foregår, vil motorvejen være spærret for kørsel i østgående retning hele vejen fra Middelfart til Nørre Aaby. Der vil være omkørsel af Hovedvejen. I vestgående retning er motorvejen til gengæld åben, men i tilslutningsanlæg 58b ved Middelfart skal man køre op af rampen og ned på den anden side igen. I øvrigt er den nye bro spærret for trafik, mens nedrivningen af den gamle foregår, derfor skal trafikanter mod Strib skal benytte omkørslen af Bogensevej.

Mike Boesen fra Vejdirektoratet er projektleder på udvidelsen af strækningen Nørre Aaby – Middelfart, som bliver udvidet fra fire til seks spor. Nedrivningen af den gamle bro er en del af projektet, fortæller han:

– Den nye bro er opført, fordi den sikrer bæreevnen på langt sigt. Dog er vi nødt til at spærre motorvejen på et stykke, mens den gamle bro rives ned. For at genere folk mindst muligt, klarer vi det hele på en gang, mens det generer færrest mulige mennesker, nemlig natten mellem lørdag og søndag. Vi styrer helt uden om myldretidstrafikken, siger Mike Boesen.

Det kræver kraftfulde maskiner at rive den gamle bro ned, for Vejdirektoratet udelukker på forhånd at sprænge broen væk.

Powered by Labrador CMS