Bro totalt spærret på grund af vejarbejde

Den Gamle Lillebæltsbro vil igen være spærret for al trafik.

Den Gamle Lillebæltsbro bliver i nat spærret totalt på grund af vejarbejde. For sidste gang. I denne omgang. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Arbejdet på Gl. Lillebæltsbroen lakker mod enden

Mandag vil Gl. Lillebæltsbroen blive totalspærret for sidste gang i denne omgang. Derefter er det planen, at broen åbner for al trafik hurtigst muligt. I de kommende dage vil landbrugskøretøjer kunne komme over Lillebælt med blokvogn.

Som led i det igangværende renoveringarbejde på Gl. Lillebæltsbroen vil broen blive spærret for al trafik undtagen cyklister og fodgængere fra mandag den 1. august kl. 00.15 og formentlig resten af dagen.

Til gengæld er det målet at blive færdig med vejarbejdet, så broen igen kan blive åbnet for al trafik, herunder brede køretøjer som lastbiler, busser og landbrugskøretøjer sidst på mandagen, hvis vejret er godt. Det oplyser Vejdirektoratet.

Der skal males et beskyttelseslag på den beton, bilerne skal køre på, og det er et arbejde, der er meget fugtfølsomt. Derfor kan det ved dårligt vejr blive nødvendigt at forlænge totalspærringen, så broen også er lukket tirsdag.

Forceret færdiggørelse

– Deadline for færdiggørelse af årets arbejde har været sat til 5. august, men Vejdirektoratet arbejder på at forcere færdiggørelsen. For vi er klar over, at især en række landmænd har oplevet det som generende, at de midt i arbejdsperioden blev forhindret i at komme over Lillebælt med langsomme, brede landbrugskøretøjer, siger områdechef Charlotte Vithen.

– Oprindeligt havde vi aftalt med politiet, at de kunne lave eskorter af køretøjerne over den nye Lillebæltsbro, og det skete også i starten. Men der blev rejst tvivl om, hvorvidt man inden for reglerne kunne gøre det, og derfor blev fremgangsmåden stoppet. Vi er klar over, at det har været en utilfredsstillende situation for blandt andre landmændene. Derfor er vi ved at iværksætte en løsning, hvor brede landbrugskøretøjer kan komme over den nye Lillebæltsbro med blokvogn. Når dette pilotprojekt skal evalueres, skal vi også have fundet en løsning, der kan fungere, når størstedelen af arbejdet skal udføres i 2017 og 2018, fortsætter Charlotte Vithen.

Aktuelle oplysninger om vejarbejde kan findes på www.trafikinfo.dk og projektets hjemmeside:

Det er også muligt at få direkte besked om trafikale ændringer ved at tilmelde sig en SMS-service. Send en SMS med teksten GLIL til 5070 0495 for at tilmelde dig SMS-servicen.

Powered by Labrador CMS