Brødre på fem og syv tilstod drab på fire-årige Kevin i 1998 – nu er de i tvivl

To brødre erkendte i 1998 at have kvalt deres kammerat Kevin. Nu påstår de, de blev presset til tilståelsen.

Den fire-årig Kevin blev i 1998 kvalt. To brødre tilstod senere drabet. Nu sår de i en ny dokumentar tvivl om egen involvering i sagen. Foto: Tommy Pedersen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Fire-årige Kevin blev i 1998 kvalt til døde.

Drabet blev to måneder senere tilstået af to af drengens venner, Christian og Robin, der dengang var fem og syv år gamle.

I et dokumentarprogram på svensk TV sår de to brødre nu tvivl om egen skyld. Det skriver SVT.

Drabet skete på en legeplads i byen Dottevik uden for Arvika.

– Jeg har altid haft følelsen af, at det ikke var mig. Siden fem-års-alderen. Var det mig?, siger den ene bror i et interview med SVT.

Det er første gang, at brødrene udtaler sig offentligt om sagen.

– Tænk hvis det ikke var mig, men at jeg var der – at det var nogle andre, og jeg så det. At jeg bare stod der og ikke gjorde noget? siger den yngste af brødrene, Robin, der i dag er 23 år gammel.

“Politiet pressede os”

De to brødre erkendte over for deres far, at de så, hvad der skete, da Kevin blev slået ihjel. To måneder efter tilstod de så, at det var dem, der havde gjort det. Det er den tilståelse, de nu forsøger at så tvivl om, blandt andet ved at påstå, de blev presset til tilståelsen, efter at politiet havde afhørt dem 15 gange hver på to måneder. Efter tilståelsen blev brødrene overgivet til de sociale myndigheder. Ifølge SVT blev de aldrig sigtet i sagen.

Den ældste bror, Christian, siger, han ikke husker så meget fra, da han var lille, men at tvivlen har hobet sig op gennem årene.

– Jo mere man læser om sagen, jo flere spørgsmål er der der. Og desto stærkere er følelsen af, at der er noget, der er forkert, siger han.

– Jeg husker jo mange ting fra dengang jeg var fem. Jeg burde jo huske noget om det, det er jo ikke sådan noget, der sker dagligt. Når man har læst historien og hørt, hvad alle har sagt, så er det som om “det har jeg ikke gjort, det har jeg virkelig ikke gjort. Alligevel har jeg været i det i, hvad er det nu, 18 år, supplerer Robin.

Advokat vil have sagen genoptaget

– Vi vil have sagen genoptaget, siger deres advokat, Thomas Olsson, til SVT, og fortsætter:

– I første omgang skal brødrene bare udelukkes som mistænkte i sagen.

Vil have klarhed

Robin ville ønske, han kunne få et bevis for, at han og hans bror ikke slog Kevin ihjel. Det vil lette hans sind.

– Jeg vil gerne have svar på det hele – få en ende på det i stedet for, at man skal gå dag ud og dag ind og tænke: Var det mig? Man ved aldrig, hvordan man skal reagere, om man skal være ked af det, vred eller ingenting, siger han.

Du kan se klip fra dokumentaren HER.

Powered by Labrador CMS