Brøndby dukket på hjemmebane

Tabte til Randers

Søndag eftermiddag blev Superligaens mesterskabsspil skudt i gang på Brøndby Stadion med en overraskende sejr til Randers FC.

Kronjyderne vandt opgøret mod rækkens nummer tre med 1-0 på et sejrsmål fra Vito Hammershøy-Mistrati midtvejs i første halvleg.

Den offensive midtbanekreatør sparkede gæsterne i front efter fint forarbejde af spidsangriberen Stephen Odey.

Det var en kamp, der i store perioder blev spillet i et hæsblæsende tempo med chancer i begge ender.

Holder fast i femtepladsen

Sejren betyder, at Randers holder fast i femtepladsen med 36 point.

Brøndby har efter nederlaget stadig 40 point, og cheftræner Niels Frederiksens mandskab missede dermed tre vigtige point i topstriden.

Brøndby var igennem kampen særligt farlige, når holdet angreb over siderne, hvor holdets to wingbacks var veloplagte.

Kampens første farlige situation blev da også skabt af venstrekanten Blas Riveros, der efter en dribletur forsøgte sig med en afslutning, som ramte en Randers-arm.

Straffet omstødt

Der blev dømt straffe, men efter et VAR-tjek blev beslutningen omstødt af kampens dommer Aydin Uslu.

Og så gik det stærkt. Der gik nemlig kun fem minutter efter VAR-dommen, inden Vito Hammershøy Mistrati bragte kronjyderne foran.

Højt tempo

Tempoet var højt i hele første halvleg, og det fortsatte i de sidste 45 minutter, selv om det til tider medførte lidt febrilsk og uskarpt spil fra de to hold.

Det førte dog også chancer i begge ender, men de to målmænd Patrik Carlgren og Mads Hermansen var begge på plads for at afværge store muligheder.

Brøndby forsøgte at presse på mod slutningen af kampen, men de blågule lykkedes ikke med at passere Carlgren i Randers-buret.

Brøndby forærede alle tre point til udeholdet Randers søndag eftermiddag.

Brøndby IF

Brøndby IF blev stiftet i 1964 ved en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Klubben fristede i flere år en tilværelse i de lavere rækker, men med formand Per Bjerregaard ved roret indledte Brøndby i 70’erne en march mod toppen af dansk fodbold.

Toppen nåede man endeligt i 1985, hvor klubben vandt sit første ud af hidtil ti mesterskaber. Senere fulgte store europæiske succeser, og i 1991 var man minutter fra at blive det første danske hold i en europæisk klubfinale.

I de senere år har Brøndby haft sværere ved at generobre magten i dansk fodbold, og klubben vandt sit seneste mesterskab i 2005.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion, der har plads til 28.000 tilskuere.