Bryder dårlig stime

FC København havde ingen problemer med at sikre sig tre point i hjemmekampen mod bundholdet Vejle.

FCK bryder dårlig stime med sikker sejr over tamme Vejle

Efter tre superligakampe i streg uden sejr vandt FC København søndag med 3-0 over tamme Vejle i Superligaen.

FC København fik brudt stimen på tre superligakampe i streg uden sejr, da Vejle søndag blev slået med 3-0 i Parken.

Der var aldrig for alvor tvivl om sejren, da hjemmeholdets offensiv kombinerede langt hurtigere, end gæsterne kunne følge med i.

Stadig på andenpladsen

Det blev straffet tre gange og sikrede sejren mod Vejle, der var sporadiske gæster på FCK’s halvdel og generelt havde svært ved at få sat deres pasningsspil sammen.

Med sejren er FCK fortsat på andenpladsen med seks point op til FC Midtjylland, mens Vejle er sidst med fem point efter 14 runder.

FC København

FC København (FCK) blev stiftet i 1992 som en overbygning mellem KB og B1903.

Siden da har klubben opnået status som landets førende, og har vundet mesterskabet 13 gange samt otte pokaltitler.

Klubben har desuden kvalificeret til adskillige europæiske gruppespil, herunder ni sæsoner i træk mellem 2006 og 2014. I samme periode blev man også det første danske hold, der kvalificerede sig videre til Champions Leagues ottendedelsfinaler.

FCK spiller deres hjemmekampe i det danske nationalstadion Parken, som klubben også ejer. Her er plads til 38.065 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Vinder (13): 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2017, 2019

Sølv (5): 1994, 2002, 2005, 2012, 2014, 2015

Bronze (2): 1998, 2008

Pokalturneringen

Vinder (8): 1995, 1997, 2004, 2009, 2012, 2015, 2016, 2017

Sølv (4): 1998, 2002, 2007, 2014

Kilder: fck.dk/Wikipedia

Efter 16 minutters spil bragte FCK’s midtbanespiller Jens Stage sit hold i front, da han blev sendt alene igennem mod mål og sparkede den højt over i det fjerneste hjørne.

12 minutter senere blev føringen fordoblet, da et velkombineret angreb endte med et indlæg til hjemmeholdets offensive midtbanespiller Hákon Haraldsson, der headede FCK til pause med en 2-0-føring.

Den føring kunne have været større, da også højrekanten Kevin Diks og angriber Jonas Wind havde fine muligheder i første halvleg.

Vejle Boldklub

I det 56. minut sparkede Jonas Wind tæt forbi Vejles mål, da han forsøgte sig fra kanten af feltet.

Han skulle dog komme på tavlen otte minutter senere, da han stensikkert udnyttede et straffespark, som Kevin Diks havde fremtvunget, da han blev nedlagt af venstreback Lukas Engel.

Otte minutter før tid sendte Kevin Diks en stenhård flugter mod kassen, men målmand Sten Grytebust reddede og sørgede for, at sejren ikke blev større end 3-0.