By-unger skal ikke favoriseres

Karina Lorentzen vil have svar fra undervisnings-ministeren om gymnasie-sammensætningen. Foto: Facebook
Udgivet Opdateret

En sag om Munkensdam Gymnasium, der har afvist unge fra landsbyerne, får nu SF’s Karina Lorentzen op af stolen

På Munkensdam Gymnasium har man fået ansøgere nok til at fylde 12 klasser efter sommerferien. Problemet er, at man kun har plads til 10 og derfor henvises elever som ikke bor i Kolding til andre gymnasier. Unge fra byerne kommer dermed først i køen, mens unge fra landet står ringere, når deres ønske om gymnasium skal opfyldes. Det får nu lokalsamfundsordfører Karina Lorentzen til at kontakte undervisningsministeren.

-Jeg anerkender, at man sikkert har fulgt loven, når man først optager elever fra byerne. Men det giver jo en situation, som reelt afskærer elever fra yderområderne fra samme frie valg, som unge i byerne. Det er med til at øge de forskelle mellem land og by, som truer med at skævvride vores land i disse år og det er voldsomt uhensigtsmæssigt, siger lokalsamfundsordfører Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen lægger nu sagen på undervisningsministerens bord:

-For mig er det vigtigt at unge udenfor byerne har samme muligheder for unge i byerne, når det handler om uddannelse, ellers skaber man ulighed i uddannelsessystemet. Jeg har derfor bedt ministeren redegøre for, om hun mener, det er fair, at unge uden for byerne skal stå ringere stillet og jeg vil samtidig bede hende forklare, om der er muligheder for at lave andre fordelinger lokalt, så gymnasie-sammensætningen bliver mere blandet og hvor det ikke er geografi, der skal afgøre de unges fremtid.

Spørgsmål til undervisningsministeren afsendt tirsdag:

1. Mener ministeren det er rimeligt, når unge for yderområderne reelt er afskåret fra frit gymnasievalg, når et gymnasium får for mange ansøgere, idet disse med henvisning til geografi henvises til andre gymnasier?

2. Mener ministeren der bør være muligheder for lokalt at sætte mere fair kriterier som ikke adskiller unge på geografi, når der skal fordeles gymnasiepladser, når der kommer for mange ansøgere til et gymnasium.

3. Mener ministeren ligesom spørgeren, det er en kvalitet, at både unge fra by og land blandes på alle gymnasier og mener ministeren, det er nødvendigt at tage politiske initiativer for at sikre det?

Powered by Labrador CMS