Byggeriet står til kørsels-skattesmæk

ører du en tur til byggemarkedet i arbejdsbilen, skal du huske at notere det i din kørebog. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

100.000 kr. i bøde er ikke usædvanligt. Tre ud af fire danskere, der anvender bil i forbindelse med deres arbejde, kender ikke de økonomiske konsekvenser, hvis SKAT konstaterer fejl og mangler med bilens kørebog.

Det viser en ny undersøgelse – foretaget af YouGov for ABAX, som sætter spot på, hvordan medarbejdersjusk og uvidenhed om kørebøger kan føre til skattesmæk.

Kører du en tur til byggemarkedet i arbejdsbilen, skal du huske at notere det i din kørebog. Det siger reglerne. Men en ny undersøgelse viser, at 75 pct. af danskere, der bruger bil i deres arbejde, ikke er bekendt med konsekvenserne, hvis SKAT konstaterer fejl og mangler med bilens kørebog.

Især inden for byggeriet er overraskelsen ofte stor, når SKAT foretager razziaer, og mangelfulde kørebøger fører til efterbeskatning af afgift, moms og skat på bilen. Der er findes også flere fortilfælde, hvor efterbeskatningen ikke kun rammer den enkelte bil, men alle erhvervsbiler i virksomheden, hvis arbejdsgiveren ikke kan imødekomme SKAT’s efterspørgsel om dokumentation på de foretagne ture. Det kan betyde en konkurs for mange mindre håndværkere, små entreprenører og andre bygge-virksomheder.

Elektroniske kørebøger

Det er ikke kun i Danmark, at uvidenheden og frygten for razziaer fra SKAT florerer. I Norge og Sverige oplever man i øjeblikket en stor stigning inden for implementering af elektroniske kørebøger, der via gps automatiserer kørebogen, logger ruter, tid mv., som kan fremvises til SKAT.

Det sikrer ikke blot større tryghed for arbejdsgiveren men frigiver også tid for den enkelte medarbejder, der ikke længere behøver at notere tid, sted og kilometertællerstatus, men i stedet kan koncentrere sig som sit egentlige arbejde.

Powered by Labrador CMS