Canadas premierminister: Mere overvågning efter terror-angreb

Newspaq
Udgivet Opdateret

Der skal være mere overvågning i Canada, siger premierminister under genåbning af parlament efter terrorangreb

Canadas premierminister, Stephen Harper, siger under en åbningstale i parlamentet, at han vil fremskynde planer om at give sikkerhedsagenturer flere magtbeføjelser inden for overvågning og tilbageholdelse af mistænkte.

Torsdag eftermiddag dansk tid genåbnede parlamentet efter onsdagens angreb, hvor en formodet islamisk konvertit affyrede utallige skud efter at have skudt en soldat, som siden døde af sine sår. Angrebet kom to dage efter, at en anden konvertit kørte ind i to soldater og dræbte den ene.

– Jeg hæfter mig ved, at angrebene blev udført af canadiske statsborgere. Af unge mænd, der er født og opvokset i dette retfærdige land, siger Stephen Harper.

Forud for premierministerens tale blev der afholdt et øjebliks stilhed efter angrebene.

Onsdag blev en soldat dræbt, efter at en angiveligt langhåret mand skød ham ved et krigsmonument tæt på parlamentet i hovedstaden. Kort tid efter blev der affyret omkring 30 skud inde i parlamentet, før den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

I timevis var parlamentet afspærret onsdag, og mens dele af området blev åbnet i løbet af aftenen, holdt politiet parlamentet fuldstændig lukket.

Flere parlamentsmedlemmer var således barrikaderet inde på deres kontorer, mens politiet søgte i området efter mulige gerningsmænd.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS