Carpark North spiller for menneske-rettigheder

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Den 5. september indtager det aarhusianske rockband Carpark North Gamle Scene på Det Kongelige Teater, hvor Music for DIGNITY for første gang løber af stablen.

To tredjedele eller 131 af verdens lande brugte sidste år tortur mod deres borgere. I nogle lande er tortur en fast del af politiets arbejde – det er simpelthen kutyme at slå, før man spørger. I andre lande bliver mennesker, som magthaverne opfatter som en trussel, systematisk nedbrudt gennem brutal mishandling.

Fælles for landene er, at torturen har altødelæggende konsekvenser for ofrene. Nogle af dem søger tilflugt i Danmark, hvor menneskerettighedsorganisationen DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur – siden 1982 har hjulpet mange af flygtningene.

– Tortur er altødelæggende for de mennesker, det går ud over. Men ikke nok med det, så rammer det også hele familien, og mange børn lider under forældrenes traumer. Det er derfor vigtigt, at vi får stoppet brugen af tortur og behandlet de mennesker, som lider oven på de grusomme overgreb, fortæller direktør Karin Verland.

Carpark North hjælper

Nu lancerer organisationen Music for DIGNITY hvor publikum blot ved at være til stede, vil være med til at gøre en forskel i kampen mod tortur. Den 5. september er første Music for DIGNITY koncert, hvor elektrorockbandet Carpark North indtager Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København. Hele overskuddet går til kampen mod tortur.

Lau Højen, forsanger i bandet, siger om det velgørende arrangement:

– Vi er stolte over, at der findes et dansk institut, som rent faktisk gør en forskel både konkret og forskningsmæssigt. Music for DIGNITY er en eviggyldig god sag, hvor vi sammen med DIGNITY sætter fokus på retten til ikke at blive tortureret. Tortur er nemlig noget af det værste, vi mennesker kan udsætte hinanden for. Og det vil vi gerne være med til at kaste ekstra lys over.

Carpark North glæder sig

Der er lagt op til en fantastisk oplevelse, når den ikoniske Gamle Scene lægger skrå brædder til det meget populære live bands musikalske og visuelle univers. Og Carpark North ser alle frem til at fyre op under den 140 år gamle scene, som normalt bruges til ballet.

– Det er en stor ære at få lov til at spille i det Kongelige Teater sammen med den kulturhistorie, teatret repræsenterer. Målet for os er at skabe bliver et unikt øjeblik, ikke kun for os selv, men især for dem der godt kan lide vores musik, siger Lau Højen.

Music for DIGNITY finder sted 5. september på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Billetsalget begynder i morgen klokken 10. Billetterne kan købes på billetnet.dk. Hele overskuddet går til kampen mod tortur.

Powered by Labrador CMS