Chance-orgie uden vinder

Kampen mellem AGF og Silkeborg endte uafgjort

Kampen på Aarhus Stadion endte uafgjort

AGF og Silkeborg spiller uafgjort i chanceorgie

AGF missede chancen for at rykke tættere på top-6, da holdet spillede 1-1 mod Silkeborg i en chancerig affære.

AGF missede fredag en vital mulighed for at spille sig endnu tættere på top-6, da aarhusianerne på hjemmebane snublede og spillede 1-1 mod Silkeborg IF i Superligaens 17. runde.

Kampen vil nok mest blive husket for sin chancerige første halvleg, hvor både AGF og SIF havde chancer til flere mål.

Her brillerede AGF-målmand Jesper Hansen især med en flot dobbeltredning.

AGF

Aarhus Gymnastikforening (AGF) blev stiftet som gymnastikklub 1880. Fodbolden kom til i 1902.

AGF er en traditionsklub i dansk fodbold, og har rekorden for flest pokaltitler med ni sejre.

Med til den historie hører dog også, at AGF er i en trofætørke, der hidtil har varet 25 år.

I samme periode har AGF været rykket ud af Superligaen tre gange – i 2006, 2010 og 2014 – men er hver gang vendt tilbage i første forsøg.

AGF spiller sine hjemmekampe på Ceres Park, hvor der er plads til 19.433 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (5): 1955, 1956, 1957, 1960, 1986

Sølv (8): 1921, 1923, 1925, 1945, 1964, 1982, 1984, 1996

Bronze (12): 1933, 1949, 1950, 1951, 1962, 1978, 1983, 1985, 1987, 1991, 1997, 2020

Pokalturneringen

Guld (9): 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992, 1996

Sølv (3): 1959, 1990, 2016

Kilder: agf.dk/Wikipedia

Han kunne dog ikke gøre meget ved SIF's udligning til 1-1, som Rasmus Carstensen stod for. Inden da havde Mustapha Bundu bragt AGF i front med 1-0.

Det uafgjorte resultat betyder, at AGF fortsat har fire point op til sjettepladsen, som netop Silkeborg IF indtager med 25 point. Der resterer fem kampe af grundspillet.

AGF kunne efter 17 minutter bringe sig i front med 1-0, da Mustapha Bundu efter en elegant førsteberøring spillede sig selv fri i Silkeborgs felt og udplacerede Nicolai Larsen i gæsternes mål.

Otte minutter senere kunne SIF's angriber Nicklas Helenius have udlignet til 1-1, da han modtog et indlæg i AGF-feltet. Her fik en helt fri Helenius dog headet bolden forbi mål.

To minutter senere var AGF tæt på 2-0, da aarhusianernes belgiske back, Anthony D'Alberto, sendte en afslutning afsted efter et fladt indlæg. Men også her strøg forsøget tæt forbi mål.

Chance en masse

Kavalkaden af chancer fortsatte halvlegen ud, men det til trods gik AGF til pause med en 1-0-føring.

Det kunne aarhusianerne især takke holdets målmand, Jesper Hansen, for, da han med en vanvittig dobbeltredning i første halvlegs tillægstid holdt SIF fra udligningen.

Anden halvleg var modsat første halvleg en mere kontrolleret affære med mere boldomgang og færre store chancer.

Det gav pote for gæsterne, da den offensive Silkeborg-back Rasmus Carstensen udlignede til 1-1 efter 71 minutter.

Efterfølgende prøvede begge hold, men flere scoringer kom der ikke.