Chok-fotos: Så tæt var dræberhaj på ti surfere

Her ser man trydeligt hvor tæt hajen var på surferne. Fotos: Facebook/Rotorwing Helicopter Services.
Udgivet Opdateret

Australsk helikopter-patrulje fik signaleret til de uvidende surfere, at de omgående skulle søge på land

En australsk helikopter-patrulje har formentlig forhindret, at en eller flere surfere lørdag morgen blev angrebet af den livsfarlige hvide haj.

Mandskabet opdagede kæmpe-hajen kun få meter fra mindst ti surfere, som badede i det varme vand.

Ingen af surferne var klar over den store fare, de befandt sig i. De hyggede sig i havet ved Boulder Beach i New South Wales, da helikopteren fra Rotorwing Helicopter Services overfløj stedet.

Skynd jer op

Det lykkedes – i følge flere australske medier – helikopter-patruljen at få signaleret til surferne, at de omgående skulle søge op på stranden. Alle surferne nåede uskadte ind til stranden og et regulært blodbad blev dermed undgået. Den mere end tre meter lange haj fortsatte sit togt mens den blev overvåget af helikoptere.

Mandskabet på helikopteren tog flere chokerende fotos af den store haj og de badende, som nu er lagt op på helikopter-selskabets Facebook-side. På billederne er der dog kun få badende i nærheden af dræber-hajen.

– Billederne yder ikke retfærdighed i forhold til, hvad der reelt skete. Da vi først så hajen, var der mere end ti surfere lige omkring den, hedder det i opdateringen på Facebook.

Hærget af hajer

New South Wales hører til det mest haj-hærgede område i Australien. 128 personer er gennem tiderne blevet dræbt af hajerne og omkring 457 er blevet angrebet af dem, skriver flere australske medier.

Hvidehajen hører til den absolut farligste af alle haj-arterne. Den kan blive over seks meter lang og til dens favorit-føde hører sæler.

Haj-eksperter mener, at hajerne går til angreb på surferne, fordi de forveksler surf-brædderne med sælerne.

Powered by Labrador CMS