Chok-sejr på stadion

FCK tabte mandag et vigtigt skridt i mesterskabskampen med et overraskende 0-1 nederlag i Randers

Et toptændt Randers-hold stak mandag en kæp i FC Københavns mesterskabshjul, da kronjyderne tog en overraskende 1-0 sejr på hjemmebane i Superligaens 24. runde.

I store dele af kampen havde Superligaens førerhold svært ved at få tempo og kvalitet i det offensive spil, og Randers-defensiven formåede at lukke rummene ned for FCK.

Kan bliver overhalet

Det udnyttede Randers til at hente en overraskende sejr, da kantspilleren Jakob Ankersen kort før tid sikrede kronjyderne sejren med et drømmehug udenfor feltet.

FCK ligger fortsat nummer et i Superligaen med 45 point, men kan blive overhalet af FC Nordsjælland senere mandag. Randers ligger med sejren nummer fire med 36 point.

Reddet to gange

Efter en rolig start fik hjemmeholdet efter ti minutter kampens første store chance, da offensivspilleren Tobias Klysner pludselig stod helt fri efter et hjørnespark, men FCK-målmanden Kamil Grabara fik på akrobatisk vis reddet bolden i to omgange.

FCK var mest på bolden, men gæsterne formåede ikke at spille sig gennem den kompakte Randers-defensiv. Tværtimod mistede Superligaens førerhold flere gange bolden på egen halvdel, hvilket gav Randers flere chancer på hurtige omstillinger.

Pres uden resultat

Fem minutter før pausen var det tæt på at koste et føringsmål til kronjyderne, men den unge angriber Filip Bundgaard brændte en stor chance midt i feltet.

Efter pausen kom FCK bedre ud med langt større aggressivitet og fik lagt et fint pres på Randers-målet.

Alligevel var det Randers, der var tæt på at komme foran efter 64 minutter, da værterne endnu engang erobrede bolden på FCK’s banehalvdel, men angriberen Stephen Odeys afslutning ramte stolpen.

FCK formåede ikke at finde en scoring, og efter 84 minutter scorede Randers i stedet det afgørende mål, da Jakob Ankersen flot helflugtede bolden i nettet udenfor feltet.

Jakob Ankersen blev matchvinder med sit mål i kampens afslutning.

FC København

FC København (FCK) blev stiftet i 1992 som en overbygning mellem KB og B1903.

Siden da har klubben opnået status som landets førende, og har vundet mesterskabet 13 gange samt otte pokaltitler.

Klubben har desuden kvalificeret til adskillige europæiske gruppespil, herunder ni sæsoner i træk mellem 2006 og 2014. I samme periode blev man også det første danske hold, der kvalificerede sig videre til Champions Leagues ottendedelsfinaler.

FCK spiller deres hjemmekampe i det danske nationalstadion Parken, som klubben også ejer. Her er plads til 38.065 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Vinder (13): 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2017, 2019

Sølv (5): 1994, 2002, 2005, 2012, 2014, 2015

Bronze (2): 1998, 2008