Classic Car Race sætter legendariske Mercedeser til salg

Ved Classic Car Race i Aarhus den 28. og 29. maj er der bilauktion - to af bilerne kommer med hver deres helt særlige historie

Udgivet Opdateret

En sjælden kopi af en af de mest ikoniske racerbiler nogensinde sættes nu til salg i Danmark. Men man skal altså også have fat i den helt store pengepung, hvis man vil have den med hjem i garagen.

Der blev kun produceret ni eksemplarer af den legendariske Mercedes Benz 300 SLR tilbage i 1950’erne, og der findes kun seks tilbage af dem i dag i hele verden, hvilket gør at værdien af en Mercedes Benz 300 SLR i dag betragtes som uvurderlig. Det gør replikaer af modellen til en meget efterspurgt vare blandt bilsamlere. Nu bliver en nøjagtig kopi af den smukke sportsvogn sat salg i Danmark for en vurderingspris på mellem 2,4 og 2,7 millioner kroner – men det kan ske, at den går til mere. Op mod fem millioner er andre replikaer solgt for.

Det sker på The Classic Race Aarhus Auction den 26. og 27. maj. Auktionen finder sted samtidig med festivalen Classic Race Aarhus.

– Den er lækker, siger pressechef for Classic Car Race Aarhus, Frederik Roland til newsbreak.dk.

Bygget op med nøjagtig samme dimensioner som den oprindelige

Den Mercedes Benz 300 SLR, der bliver sat til salg den 28. maj er den femte og sidste udgave, der er håndbygget af Jim Marland, den oprindelige grundlægger af Proteus Sport & Racing Cars. Den blev bygget over en periode på to år, og stod færdig i 2010 med samme nøjagtige dimensioner som den oprindelige Mercedes Benz 300 SLR.

Mercedes Benz 300 SLR blev udødeliggjort, da to af verdens største racerkører gennem tiderne Sir Stirling Moss og Denis Jenkinson vandt The World Sportscar Championship i 1955 foran Ferrari, Jaguar, Maserati og Aston Martin, hvilket vakte vild jubel blandt datidens racepublikum.

De fire andre replikaer i serien står i dag i private samlinger i USA og Tyskland.

Vil du køre Simon Spies’ “Lille Frede”?

En anden bil, der er på auktion under Classic Car Race, er Simon Spies’ Mercedes 600, som fik tilnavnet “Lille Frede”.

Bilen kom frem i 1964 og Simon Spies købte straks et eksemplar. Den var et teknisk vidunder og var så fuld af innovativ teknik, at man ikke tidligere havde set mage.

Det var egentlige den lange udgave, han var interesseret i, men da man i første omgang kun kunne få den korte version, købte han den. Da den lange kom købte han så også den.

Når rejsekongen var ude at køre benyttede han som regel den lange, mens den lille ofte kørte bagefter i konvoj – hvis ”Lange Frede” fik en punktering, kunne han så skifte til ”Lille Frede” og køre videre.

De var også fast inventar sammen med en specialindrettet bus i den konvoj, der førte Spies og hans damer rundt i Danmark, for at han kunne holde sig orienteret om, hvad der skete rundt om i landet.

Et hav af klassiske biler og motorcykler

Hvis du har en forkærlighed for klassiske biler og motorcykler, er der i den grad noget at komme efter ved auktionen.

Der er alt fra en 1988 Ford Escort XR3i over en Porsche 928 S4 fra 1987 – eller hvad med en BMW E30 M3 fra samme år?

En Hillman “Aero Minx” fra 1934 er en af de ældre biler, der kan købes, og så er der guf for motorcyklister. En Hamlet fra 1919 er vurderet til at gå for mellem 126.000 og 150.000 kroner.

Du kan se hele listen her – og så kan du se de to Mercedeser i galleriet herover.

Powered by Labrador CMS