Connie mangler det sidste stik: -De sylter os

Den 54-årige social- og sundhedsassistent er frustreret over uvisheden i kølvandet på AstraZeneca-pausen. Men hun vil ikke have blandingsvaccine og potentielt "sætte livet på spil for at få lov til at køre over grænsen"

Hvis 54-årige Connie Thøgersen bliver tilbudt en anden vaccine end AstraZeneca, når hun skal have sit sidste stik, bliver det højst sandsynligt et nej tak. Privatfoto
Udgivet Opdateret

– For helvede, kom nu i gang! Det er virkelig frustrerende, at vi ikke ved, hvad vi kan forvente. Jeg ønsker klare udmeldinger fra myndighedernes side, siger 54-årige Connie Thøgersen.

Hun er frustreret. Frustreret over uvisheden og usikkerheden som følge af, at AstraZeneca-pausen er blevet forlænget i yderligere tre uger.

– Jeg synes, at de sylter os!

Få oplever alvorlige bivirkninger

Connie Thøgersen blev med egne ord “mærkeligt tilpas”, da det 11. marts kom frem, at AstraZeneca-vaccinen blev sat på pause.

Hun fik det første stik med den pågældende vaccine 26. februar og havde det næste døgns tid gængse symptomer såsom utilpashed, ondt i kroppen og træthed.

Men social- og sundhedsassistenten har aldrig været i tvivl om, at hun ville have sit andet og sidste stik med AstraZeneca. Hun var fuldstændig indstillet på at lade sig færdigvaccinere.

Men nu er vaccinepausen altså – til hendes store ærgrelse – blevet forlænget.

– En masse mennesker er blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen. Godt nok er det den, som der lige for tiden bliver talt om i medierne, men langt de fleste har jo ikke oplevet bivirkninger eller alvorlige symptomer, påpeger hun og fortsætter:

– Hvad skal der ske nu? Vi er en stor gruppe, som har fået ét stik. Skal vi så starte forfra med AstraZeneca, hvis vaccinen bliver genoptaget?

Connie Thøgersen kan godt forstå, at sundhedsmyndighederne er nødt til at undersøge, om der er en sammenhæng mellem “det usædvanlige sygdomsbillede” og brugen af AstraZeneca-vaccinen. Altså hvorvidt der er øget risiko for blodpropper eller andre alvorlige bivirkninger.

Men det gør ikke ventetiden og uvisheden mindre “træls”, som hun beskriver det.

Ingen ved, om det er farligt at blande vacciner

Connie Thøgersen har bidt mærke i, at man ifølge sundhedsmyndighederne bør få det sidste stik senest fire uger efter det første.

Nu går hun rundt i uvished og ved ikke, hvad der kommer til at ske.

Hvis ikke AstraZeneca-vaccinen bliver genoptaget, og gruppen på over 140.000 borgere, som har fået første stik, i stedet bliver tilbudt en anden vaccine, så vil den 54-årige social- og sundhedsassistent som udgangspunkt takke nej til det sidste stik.

Hun er nemlig utryg ved at blande vaccinerne.

– Hvad sker der, hvis man blander vaccinerne? Der er ingen, som ved, om det kan være farligt. Måske er det ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt, pointerer Connie Thøgersen.

– Jeg er ikke interesseret i hovsa-løsninger, understreger hun.

Connie er villig til at undvære coronapasset

Men hvad så hvis konsekvensen bliver, at du ikke kan få coronapas?

– Så må det være sådan. Jeg vil ikke sætte livet på spil for at kunne køre over grænsen og købe varer, lyder den kontante melding.

Connie Thøgersen er simpelthen villig til at undvære et coronapas.

Hendes endelige beslutning afhænger dog af, hvor klart og konkret der meldes ud fra regeringen og sundhedsmyndighederne i forhold til den eventuelle brug af andre vacciner på markedet og potentielle risici ved at blande vacciner.

Powered by Labrador CMS