Coop sender chok-besked til ansatte

Ændrede indkøbsvaner tvinger Coop til at skulle afskedige 100 ansatte fra servicekontoret i Albertslund

Udgivet Opdateret

Den danske supermarkedskoncern Coop skal afskedige 100 medarbejdere.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Afskedigelserne finder sted i koncernens centrale funktioner på servicekontoret i Albertslund, hvor Coop har hovedsæde.

Ukraine og corona

Det er de ændrede indkøbsvaner på grund af stigende priser, der er årsag til, at Coop skal skære i antallet af medarbejdere.

Coop står bag supermarkedskæder som Fakta, Kvickly og SuperBrugsen.

- Situationen i Ukraine og eftervirkningerne af corona stiller dagligvarehandlen over for markante udfordringer, siger Kræn Østergaard Nielsen, topchef i Coop.

Alternativ giver problemer

- Vi ser stigende priser på transport, energi og fødevarer, og det betyder, at omkostningerne ved at drive forretningen Coop skal bringes ned, siger han i pressemeddelelsen.

Han fortæller også, at Coop har et stort fokus på danskernes ændrede forbrugsvaner, hvor især discountsektoren er i fokus.

Derfor har koncernen sat yderligere fart i udrulningen af butikker i den nye discountkæde Coop 365discount, der er kommet til som alternativ til Fakta-kæden, der har voldt Coop store udfordringer.

Alle ramt

På samme tid skrues op for salget af Coops egne varemærker i butikkerne.

- Alle er ramt af de stigende omkostninger. Det gælder både Coop og danskerne.

- Med disse både defensive og offensive tiltag står vi bedre rustet til at hjælpe danskerne med at få husholdningsbudgettet til at gå op, siger Kræn Østergaard Nielsen.

100 ansatte mister deres arbejde som følge af prisstigninger.
100 ansatte mister deres arbejde som følge af prisstigninger.

Coop Danmark

Coop Danmark A/S er er en detailhandelsvirksomhed i Danmark med en markedsandel på 38 %.

Coop Danmark har sammen med de selvstændige brugsforeninger en årlig omsætning på cirka 50 milliarder kroner, 1200 butikker og 40.000 medarbejdere (2018).

Koncernen ejes af Coop amba, som har 1,8 millioner medlemmer.

Coop Invest A/S er Coop Danmarks investeringsselskab og fungerer som finansiel stødpude. Coop Invest er et A/S, som er ejet 100 % af Coop amba og dermed af alle Coops medlemmer. Selskabets målsætning er at skabe et afkast, der enten kan bruges i de forskellige selskaber eller investeres på ny gennem Coop Invest. Der investerer i Investeringsejendomme, børsnoterede realkreditobligationer, virksomheder med relation til detailhandel, fordelsprogrammer og koncernens mærkesager.

Coop Danmark har siden 2013 drevet bankvirksomhed via Coop Bank. Samtidig ejer Coop Danmark en fjerdedel af indkøbsorganisationen Coop Trading.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS