Corona: Smittetal stiger igen

Statens Serum Institut forventer, at corona vil være kraftigt stigende

Udgivet Opdateret

Smittetallet er igen begyndt at stige i Danmark, efter en længere periode med faldende tal siden februar.  

Årsagen skyldes en ny coronavariant, BA.5, som er i familie med omikron, men er knapt så alvorlig.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en ny rapport, hvor de har lavet en måling af de tre omikron-varianter BA.5, BA.2.12.1 og BA.4.

Forventer stigende smitte

BA 5. er i øjeblikket i større omløb i en række lande. Dette gælder også Danmark, hvorfor SSI regner med, at coronasmitten vil stige gevaldigt i de kommende uger. 

- Vi vurderer også, der er høj sandsynlighed for, at antallet af nye covid-19-tilfælde generelt kommer til at stige i de kommende uger, udtaler SSI's faglige direktør, Tyra Grove Kraus i pressemeddelelsen.

Minister ikke bekymret

Sundhedsminister Magnus Heunicke mener dog, at man bør tage udmeldingen med et gran salt. 

Han fortæller således på et orienteringsmøde til partiernes sundhedsordfører, at varianten ikke bør give anledning til en voldsom bekymring. Det skriver Ritzau.

Statens Serum Institut oplyser desuden i rapporten, at symptomerne fra den nye variant ikke er nær så alvorlig som de oprindelige omikron-varianter BA.1 og BA.2.

Vi skal ikke frygte den nye coronavariant i samme grad som den oprindelige omikron-variant, mener Statens Serum Institut og sundhedsminister Magnus Heunicke
Vi skal ikke frygte den nye coronavariant i samme grad som den oprindelige omikron-variant, mener Statens Serum Institut og sundhedsminister Magnus Heunicke
Powered by Labrador CMS