Dagligvare-krig: Netto åbner 50 nye butikker

Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Danmarks største dagligvarekæde skruer op for antallet af butiksåbninger i 2015

Over 50 nye Netto-butikker vil i løbet af 2015 slå dørene op. Der bliver tale om mindst 15 nybyggede butikker på helt nye placeringer. Dertil kommer cirka 20 flytninger og omfattende ombygninger af eksisterende butikker, mens et tilsvarende antal gennemgår en større renovering.

Udviklingen i Danmarks største dagligvarekæde kommer i kølvandet på kædens satsning på ferskvarer. Den øgede efterspørgsel på frisk frugt og grønt, fersk kød og friskbagt brød i Netto øger behovet for flere kvadratmeter og moderniserede butikslokaler.

– De seneste år har Netto oplevet vækst i markedsandele og antal kunder, og det fortæller os, at vi gør meget rigtigt for kunderne og er anerkendt for høj kvalitet og stærke priser. Vi havde et forrygende salg omkring jul og nytår, og vi kan se på tallene, at vi har båret de positive tendenser med ind i begyndelsen af det nye år, så der er bestemt grundlag for de mange nye butikker, siger Brian Seemann.

Discount-butikker har kronede dage i Danmark. Men selvom discount-butikkerne skyder frem, falder deres indtjening, viser markedet.

Det er dog ikke tilfældet for Netto, der med sin offensiv i år indvarsler den mest omfattende udvidelse i en længere årrække.

– Vi åbner kun rentable butikker. Vækst alene for vækstens skyld er uinteressant for os, så nye butikker, hvad enten der er tale om nyåbninger, flytninger eller renoveringer skal bevise deres værd fra dag ét, siger Brian Seemann.

Målt på omsætning og antal butikker er Netto den største dagligvarekæde. Der er 457 Netto-butikker i Danmark i dag inklusive Døgnnetto.

Powered by Labrador CMS