Danmark får en ny bank: Men du kan ikke låne penge

Arkivfoto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

Maj Invest åbner inden for få måneder Danmarks første opsparingsbank – en bank der udelukkende fokuserer på at hjælpe kunderne med viden og faglighed om opsparing og investeringer.

Behovet for en specialiseret opsparingsbank er opstået som konsekvens af de sidste 25 års stigende opsparing hos danskerne, vurderer Maj Ivest.

»Med en stigende opsparing blandt danskerne mener vi, at det er blevet relevant at fokusere mere på, hvordan opsparingen håndteres. Der findes mange gode banker i Danmark, men der findes ingen, der er koncentreret om kundernes opsparing og deres investering. Med lanceringen af Maj Bank er det dermed ambitionen at give folk et nyt og anderledes tilbud,« siger Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest koncernen.

Banken tilbyder konti og depoter til brug for alle former for opsparing og investering. Til gengæld tilbyder banken ikke udlån, lønkonti, dankort og betalingsservice. Disse services opfattes som daglige bankforretninger, og dem ligger det ikke inden for bankens forretningsidé at håndtere.

Maj Bank skal således opfattes som en specialbank, som kunderne kan rådføre sig med ved siden af deres daglige bankforbindelse.

»Bankens forretningsidé kan sammenlignes lidt med, hvordan mange indkøber deres dagligvarer. Mange af de daglige indkøb foretages i supermarkedet, og andre indkøb foretages i specialbutikker, hvor man forventer mere af varen,« siger Jeppe Christiansen.

Maj Bank ønsker at bidrage til, at kunderne selv deltager i investeringsbeslutningerne. Maj Bank vil således fokusere på at dele viden med kunderne både i relation til investeringsfaglige holdninger og markedsmæssige betragtninger. Grundstenen i denne vidensdeling bliver en nyudviklet IT-platform kaldet Maj World, som stilles til rådighed via iPad eller tilsvarende. Maj World indeholder vidensdatabaser, produktinformationer og analyseværktøjer.

Maj Bank har kontor i Dr. Tværgade, hvor der bliver åbent for kunder. Banken vil officielt åbne inden for de kommende måneder, oplyser virksomheden.

 

Powered by Labrador CMS