Danmark fortsat i internet-førertrøjen

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Danmark er ifølge ny liste stadig det mest digitalisrede land i EU.

Danmark bevarer sin førerposition som det mest avancerede, digitale land i EU.

Norden rydder hele top 5-listen i EU-Kommissionens nyeste udgave af »Digital Economy and Society Index«, der måler medlemslandenes digitale konkurrencedygtighed. Navnlig på udbredelsen af bredbånd – altså hurtige internetforbindelser – og offentlig digitalisering scorer Danmark højt.

I verdensklasse

Sammenlagt besætter Danmark førstepladsen med en score på 68,51 procent. Island er lige i hælene på os med en score på 67,72 procent efterfulgt af Sverige med 66,32 procent, Norge med 64,3 procent og Finland med 63,7 procent. I den anden ende af skalaen ligger Rumænien på sidstepladsen, bag Bulgarien, med en score på 31,56 procent.

DESI-indekset måler udbredelsen af bredbånd og infrastruktur, indbyggernes evner til at kunne gebærde sig i et digitalt samfund, selve brugen af Internet (herunder brug af film, spil og musik samt kommunikation, nethandel og brug af netbanker), integration af digital teknologi i virksomheder og endelig digitaliseringen af det offentlige.

»Danmark, Sverige, Holland og Finland er landene, der klarer sig bedst. De ligger ikke alene i toppen i EU, de er også verdensførende på det digitale område. Uden for de 28 EU-lande viser også Norge og Island, at de vil ligge i denne højtydende gruppe,« konkluderes det i EU-rapporten.

Betydning for at skaffe arbejdskraft

Adam Lebech, direktør i Dansk Industris brancheforening for IT og tele, ITEK, ser muligheder i Danmarks førerposition.

»Mange lande bevæger sig rigtigt hurtigt i disse år. Derfor er det stærkt, at vi i Danmark formår at fastholde vores førsteplads. Konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft er hårdere end nogen sinde. Derfor er det vigtigt, at omverdenen kan se, at hvis man skal til det bedste, digitale land i Europa, så skal man til Danmark,« siger han.

Samtidig ser han i kraft af den store forskel mellem Danmark og Rumænien i hver sin ende af indekset behovet for et digitalt løft til hele Europa i form af et digitalt, indre marked, som EU-Kommissionen har sat sig som mål at få etableret.

Powered by Labrador CMS