Danmark kåret som bananrepublik

Danmark har imponerende hurtigt udviklet sig til en bananrepublik, mener Newsbreak.dk's chefredaktør Claus Jessen

Du må gerne kopiere eller stjæle nationens nye flag. Det kræver ingen tilladelse. Sådan arbejder vi nemlig i en bananrepublik.
Udgivet Opdateret

Lad os nu bare få sagt tillykke: 

Danmark er endt som en regulær bananrepublik. Nu mangler vi kun solskin, billig rom i glassene og palmesus for at få det sidste bragt helt på plads.

Det er egentligt gået forbløffende hurtigt med at opnå den fornemme status som 'Banana Republic of Denmark'. 

Først og fremmest skal statsminister Mette Frederiksen fremhæves. Hun har sammen med sin departementschef Barbara Bertelsen godkendt, at landets førende spionchef Lars Findsen er sendt bag tremmer for at lække fortrolige oplysninger.  

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er ligeledes blevet sigtet for landsforræderi og risikerer 12 år i spjældet. 

En håndfuld af andre halv- og hel-spioner i Forsvarets Efterretningstjeneste har også været halet ud af drift i mere end et år på et stadig hemmeligt grundlag.

Vores spiontjeneste er lagt grundigt ned og lammet. Den slags rykker afgjort i den rigtige retning mod en bananrepublik.

Også den årelange ballade i Politiets Efterretningstjeneste bestyrker på fornemste vis indtrykket af, at vi har nået bananstats-lignende tilstande.

Mette og Barbara har også velvilligt hjulpet til i den såkaldte Slette-Mette sag, hvor vigtige SMS oplysninger i minkskandalen pr. automatik fordampede. 

Hele mink-erhvervet blev pelset uden lovgrundlag. Det tog kun et par dage. 

Den slags kan kun imponere.

Vi bør naturligvis rette en særlig tak til tidligere minister Inger Støjberg, som også skal i fængsel, efter at hun er blevet dømt i Rigsretten.  Den slags sker bestemt ikke hver dag. 

Men Inger Støjberg fik det til at lykkes.

I samme åndedrag har vi Morten Messerschmidt, som formentligt bliver leder af Dansk Folkeparti. Også han er lige blevet dømt - for at svindle med EU-penge. 

Dommen blev godt nok annulleret, fordi dommeren i sagen var inhabil. Vi lever således også på det juridiske plan op til ' African Standards'.

Enhver velfungerende bananrepublik har selvfølgelig en korruptionssag kørende i  baggrunden. Også her er 'Banana Republic of Denmark' med i front. 

En højt placeret politichef er i disse dage anklaget for korruption for 790.000 kroner. Pelse og plastikkirurgi er en herlig del af sagskomplekset. 

Vi sender de varmeste tanker til den anklagede politiboss.

Lad os lige runde foretagsomme Mette Frederiksen en gang til. Hun har nemlig lovet, at der skal laves en ny sundhedsreform. Vores opfordring er klar:

Lad nu være - lad det dog sejle. 

Der sidder i tusindvis af mennesker stablet op i de danske regioner. De administrerer mindre end ti store hospitaler i Danmark. 

De laver fem-dobbelt arbejde.  Den slags mennesker må man under ingen omstændigheder forstyrre. De holder bureaukratiet - bananrepublikkens sikreste fundament - kørende i lavt gear.

I forvejen er vort skattesystem brudt sammen. Kun få borgere i dette land er i stand til at beregne deres egen skat efter tusindvis af politiske lappeløsninger. 

Men tingene skrider alligevel: Danskerne bukker ydmygt nakken og betaler. 

No problem, brother.

Vi får at vide, at vi skal spare op til pensionen. Men vi bliver straffet, når vi gør det. Det er stort set umuligt for almindelige mennesker at gennemskue reglerne omkring pension.

Oprøret udebliver heldigvis. Ingen kan nemlig formulere de uforståelige problemer i en klage.

Så også her kan vi roligt lade det hele sejle videre.

Vi fortsætter rejsen rundt i vores nye republik - og her skal lyde en særlig varm tak til DSB og Banedanmark. 

Trofaste medarbejdere og politikere har i årevis  - og med aldrig svigtende ildhu - sørget for, at oldnordiske togstammer konsekvent kommer for sent. 

Hvis de overhovedet dukker op. 

Vi er et lille og fladt land med middelmådige temperaturer. Derfor er vi bestemt ikke blinde for, at det har krævet en massiv indsats at forhindre enhver planmæssig afgang gennem så mange år.

Danskerne elsker Dannebrog, som faldt ned fra himlen. Men det er fortid. Nu er der nye tider på vej.

Vi skal til at plukke bananer.  Og vi kan lige så godt rette ind efter de nye normer og traditioner.

Som en særlig service til borgerne giver Newsbreak.dk dig nu tilladelse til kvit og frit at bruge nationens nye flag Banana Republic of Denmark.

Højreklik på flaget og kopier det. Stjæl med arme og ben.

Sådan arbejder vi nemlig i en rigtig bananrepublik.

Powered by Labrador CMS