Danmark rusker Rusland

Med en 4-1-sejr over Rusland er Danmark klar til EM-ottendedelsfinale, da Finland samtidig tabte til Belgien

Danmark er videre i EM.
Danmark er videre i EM.
Udgivet Opdateret

EM-festen er endelig skudt i gang for det danske fodboldlandshold, der nu er klar til EM-ottendedelsfinalen i Amsterdam på lørdag, hvor modstanderen er Wales.

Det står klart, efter at Danmark mandag aften bankede Rusland med 4-1 i den sidste gruppekamp i Parken, mens Belgien samtidig besejrede Finland med 2-0 i Sankt Petersborg.

De resultater sikrer Danmark andenpladsen i gruppen på et bedre indbyrdes målregnskab i kampene mellem Danmark, Rusland og Finland, da alle hold har hentet tre point i gruppespillet.

Det er første gang siden 2004, at Danmark er klar til knockoutfasen ved en EM-slutrunde.

Mikkel Damsgaard åbnede målscoringen i første halvleg, før Yussuf Poulsen udnyttede en russisk gave til at fordoble føringen. Siden reducerede Rusland på straffespark, før Andreas Christensens tordendrøn og Joakim Mæhles fikse mål øgede den danske føring.

Sådan kommer Danmark videre ved EM

Danmark SKAL vinde. Gør vi ikke det, så er ingen af de kommende scenarier realistiske. Så er vi ude af EM.

- Danmark vinder + Belgien vinder over Finland: 
Hvis Danmark vinder med ét overskydende mål og minimum 2-1 (og videre med 3-2, 4-3, etc.), så er vi sikre på at blive to'er. Det er uanset resultatet i Belgiens sejr over Finland.

Vinder Danmark 1-0 over russerne, så bliver margenen på Belgiens sejr afgørende. Finland, Rusland og Danmark vil i så fald alle have tabt til Belgien, og det er størrelsen af de nederlag, der bliver afgørende for placeringerne. Rusland tabte 0-3, så dem vil Danmark være bedre end, da vi kun tabte med 1-2 til belgierne.
Taber Finland med mere end ét mål, er Danmark sikre på andenpladsen. Vinder Belgien 2-1 over Finland, så vil Danmark og Finland stå med samme målscore.

I det scenarie bliver de røde og gule kort afgørende. Her gælder det om at have færrest disciplinærpoint. Et gult kort giver ét point, mens et rødt kort giver tre point. Inden sidste runde har Danmark 3 point, mens Finland har 4 point. 

Ender det regnskab også lige, så bliver pointene, som man får for sejr og uafgjort, i EM-kvalifikationen afgørende. Her vil Danmark være bedst, da vi fik 16 point, mens Finland kun spillede sig til 12 point.

- Danmark vinder + Belgien og Finland spiller uafgjort:
Så bliver Danmark nummer tre i gruppen og skal håbe på at blive blandt EMs fire bedst placerede treere. Det bliver først afgjort onsdag.

- Danmark vinder + Belgien taber til Finland:
Så bliver Danmark stadig nummer tre og finder ud af EM-skæbnen onsdag aften.

Powered by Labrador CMS