Dansk fragtskib sunket: Seks sømænd savnes

En redningsaktion er lige nu i gang for at forsøge at redde seks besætningsmedlemmer, der er savnet efter et dansk fragtskib onsdag er sunket i Singapore-strædet.

Udgivet Opdateret

Det danskejede fragtskib Thorco Cloud er onsdag sunket efter en kollision med et tankskib ud for Singapore. Det skriver blandt andre eb.dk.

Der var 12 besætningsmedlemmer om bord på skibet, og seks af dem er stadig savnet, mens de øvrige seks er reddet. Fem blev reddet af skibe fra Singapores kyst vagt, mens en person blev reddet ombord på tankskibet, som Thorco Cloud stødte sammen med.

Alle besætningsmedlemmer er enten af østeuropæisk eller filippinsk nationalitet.

Thorco Cloud er ejet af det danske redderi Thorco Shipping. Her meddeler direktør Thomas Mikkelsen, at han endnu ikke ved noget om, hvorfor eller hvordan ulykken skete.

– Ifølge de foreløbige oplysninger vi har fået, er skibet sunket utroligt hurtigt, siger han til eb.dk.

Befærdet farvand

De pårørende til besætningsmedlemmerne er informeret. Thorco Cloud havde netop forladt den indonesiske havn i Batu Ampar, og var på vej til Vestafrika med en last af hovedsageligt stål, da det 146 meter lange fragtskib altså stødte sammen det 183 meter lange tankskib Stolt Commitment, der sejler for et rederi i London.

– Strædet er et meget befærdet farvand, og skibene er langsomme til at navigere. Der kan være mange grunde til det er gået galt, men det koncentrerer vi os ikke om lige nu. Der er stadig en redningsaktion i gang, siger Thorco Shipping-direktør Thomas Mikkelsen til eb.dk.

Netmediet Maritimedanmark.dk har været i kontakt med rederiet Stolt-Nielsens presseansvarlige, der ikke ønsker at udtale sig om ulykken.

Tankskibet fik ifølge det singaporeanske medie Strait Times kun mindre skader ved sammenstødet, og dets tilstand betegnes af landets maritime myndigheder som “stabil”.

 

Powered by Labrador CMS