Dansk havtorn-rom verdens bedste

Anders Skotlander, ejer af Skotlander Spirits. Foto: Skotlander Spirits/Presse
Udgivet Opdateret

Økologisk havtorn fra Bornholm, vand fra Nordjylland – det giver verdens bedste rom. Havtorn-rommen har netop modtaget en medalje i San Francisco

1.500 spiritusprodukter fra hele verden dystede i weekenden, da der i San Francisco for 15. gang blev afholdt blindsmagning, for at kåre verdens bedste spiritus. En professionel og hemmelig jury har over flere dage blindsmagt og stemt på, hvilke spiritus de bedst kunne lide, og det faldt altså godt ud for den danske havtorn-rom.

Den nye havtorn-rom – også kaldet RUM III – er produceret af Skotlander Spirits og lagret på økologiske havtorn fra Bornholm, der råsyltes inden de lagres sammen med rommen i 2-3 uger.

– Vi er bare helt vildt stolte over, at vi på et lille destilleri i Nordjylland kan brænde en rom, der kan konkurrere mod de helt store brands. Men den smager altså også godt, siger Anders Skotlander, direktør og grundlægger i Skotlander Spirits der kun laver 1.000 flasker af denne havtorn-rom.

– Det er en limited edition og vi har faktisk kun et par hundrede flasker tilbage, så der bliver nok fart på de sidste flasker siger Anders Skotlander.

Skotlander Spirits andre rom har vundet priser i Miami, New York, Madrid og nu også i San Francisco, så det tegner til at være et lille romeventyr. Den danskproduceret havtorn-rom fra Skotlander Spirits deltog i kategorien Flavored Rum, hvor den vandt sølvmedalje.

I samme konkurrence vandt Skotlanders RUM I sølvmedalje i kategorien White Rum.

Powered by Labrador CMS