Dansk legetøjsfirma om hudfarvekritik: Vi lytter

Det danske firma Top Toy er blevet kritiseret for næsten udelukkende at bruge børn med lys hud i deres kataloger. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det danske firma bag BR og Toys’r’us svarer på kritik for ikke at have nok etnisk mangfoldighed blandt børnene i deres julekataloger.

Det danske firma Top Toy er blevet kritiseret af en svensk organisation, der arbejder for at styrke mangfoldigheden i samfundet. Den svenske avis Metro har gennemgået fire julelegetøjskataloger, hvoraf to af dem var for kæderne BR og Toys’r’us, der ejes af danske Top Toy. I de fire kataloger havde avisen kun fundet to børn med mørk hudfarve blandt de mange børnemodeller.

Top Toy udsendte tirsdag et svar på kritikken på sin hjemmeside.

– På det seneste er vi blevet kritiseret for, at der mangler mangfoldighed i vores kataloger fra Fætter BR og TOYS”R”US – at der ikke er modeller og dukker nok med forskellige hudfarver. Som altid, når vi modtager input fra vores kunder, er det noget, vi vil se nærmere på. Vores mål er, at vores kataloger afspejler det, kunderne på vores markeder gerne vil have og det samfund vi er en del af, skriver Top Toy på sin hjemmeside.

Top Toy fremhæver i svaret også, at en af de varer, de satser meget på op til jul, faktisk er en dukke, der leger læge, som er mørk i huden.

Top Toy skriver ikke direkte, om de vil sørge for at have mere etnisk mangfoldighed blandt deres børnemodeller i fremtiden, men de oplyser, at de tidligere har haft fokus på, at gøre katalogerne mindre kønsstereotypiske, fordi der opstod kritik af det.

– Vi arbejder altid på at forbedre vores kataloger baseret på de input, vi får fra vores kunder. I løbet af de seneste par år har vi bestræbt os på at fremme den ligestillede leg for begge køn, og det har resulteret i meget positiv opmærksomhed, skriver Top Toy.

Powered by Labrador CMS