Dansk mand efterlyst i hele Europa for overgreb: Nu er han fanget

Gennem 16 år forgreb pædagogmedhjælper sig på børn. Inden domsafsigelse i december valgte han at forsvinde.

Den 55-årige krænkede 26 piger på blandt andet Stige Skole. Foto: TV2 Fyn
Udgivet Opdateret

En 55-årig mand fra Odense, der i december blev idømt halvandet års fængsel for sexmisbrug af 22 piger, er blevet anholdt.

Manden mødte 19. december aldrig op til domsafsigelsen i Retten i Odense, og siden da har Fyns Politi ikke kunnet finde ham.

Torsdag morgen oplyste politiet, at der var udstedt en international arrestordre på sexkrænkeren,

– Tager han til Tyskland, og der er grænsekontrol, eller tyske politifolk spørger på ham, så får de at vide, at han er efterlyst i Danmark. Det samme vil ske i alle andre europæiske lande, sagde efterforskningsleder Henrik Justesen til DR Fyn.

Den internationale efterlysning har tilsyneladende haft en effekt.

– Den 55-årige (…) har her til aften meldt sig selv til efterforskere fra Fyns Politi et sted i Danmark. Anholdelsen foregik helt uden dramatik, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er ikke klart, hvor manden har været. Men under retssagen er det kommet frem, at han har tilknytning til et rumænsk børnehjem, hvor han har arbejdet som frivillig.

Den nu anholdte fynbo arbejdede som pædagogmedhjælper på Stige Skole og som håndboldtræner i Stige Håndboldklub.

Overgreb stod på i årevis

De mange overgreb er foregået i årene fra 1999 til 2015 i skolens SFO, i håndboldklubben og i mandens eget hjem i det nordlige Odense.

Under retssagen fortalte adskillige piger og forældre, at de flere gange orienterede Stige Skole om, at manden havde rørt ved og krænket små piger. Men først mange år senere blev der reageret.

Den 55-årige mand har gennem sagen nægtet sig skyldig.

Under retssagen fortalte han, at han havde modtaget trusler på livet fra mennesker i lokalområdet og derfor ikke turde bo i sit eget hus.

Ud over fængsel blev pædagogmedhjælperen frataget retten til at arbejde med børn og unge piger.

Powered by Labrador CMS